Metroen i København holdt bomstille

En it-fejl satte metroen i København ud af drift midt i myldretiden. Folk tog ventetiden meget forskelligt

Passagerer står lige nu på perronen og venter på metroen i København. Langt de fleste tog holder helt stille. Foto: Polfoto. Miriam Dalsgaard.
Passagerer står lige nu på perronen og venter på metroen i København. Langt de fleste tog holder helt stille. Foto: Polfoto. Miriam Dalsgaard.

Nogle var rasende, andre tog det med et smil, da en it-fejl gav metro-kaos i København mandag eftermiddag.

Togene holdt helt stille fra klokken 17.10, hvor Metroselskabet skrev om nedbruddet på sin hjemmeside.

- Vi beklager, at vores informationssystem er ude af drift i øjeblikket. Vi arbejder på at få systemet til at fungere hurtigst muligt. Togene holder stille i øjeblikket, oplyste Metroselskabet klokken 17.10.

Nogle pendlere er rasende over forsinkelsen.

- Vi får ingen information, dørene er lukkede og folk er rasende. Toget har holdt stille i 15 min. Vi kan ikke finde oplysninger på hjemmesiden, skrev Morten Madsen til Ekstra Bladet.

Sådan så Nørreport Station ud klokken 18. Privatfoto. Ragnar Joensen.
Sådan så Nørreport Station ud klokken 18. Privatfoto. Ragnar Joensen.
 

En anden pendler tog forsinkelsen med et smil og måske med en smule ironi.

- Har nu stået på kongens Nytorv i cirka en halv time uden info fra højtalerne. Hmmm. Godt man har fri :-) og først skal op KL 05.01 tirsdag morgen, skriver vedkommende til Ekstra Bladet.

Omkring klokken 17.45 lød det så, at 'enkelte tog kører, dog er der mange der holder stille og afventer vores personale'. Klokken 18.34 kom så endnu en melding, efter at metroen har været ramt af nedbrud i halvanden time.

- Der køres med et reduceret antal tog, derfor er der meget længere rejsetid. Tekniker arbejder stadig på informationssystemet, da det stadig er nede. Vi beklager alle de gener det volder vores passagerer, oplyste selskabet.

Mandag aften kører metroen normalt igen, dog med færre tog per strækning, oplyser kommunikationschef i Metro Service.

- Lige nu kører vi med 16 ud af normalt 19 tog, men det er ikke til at sige, hvornår vi er på fuldt blus igen, siger hun til Ekstra Bladet.

1 af 2 Arbejdet på metroen. Foto: Polfoto. Jens Dresling.
2 af 2 Passagerer står lige nu på perronen og venter på metroen i København. Langt de fleste tog holder helt stille. Foto: Polfoto. Miriam Dalsgaard.
68 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere