Mette F. møder Merkel: Særlig detalje stjæler showet

Under statsmødet mellem Mette F. og Angela Merkel sad de to statsoverhoveder ned

Video: Ritzau Scanpix

Det var ikke lang tid, Mette F. og Angela Merkel blev stående på fødderne, inden de satte sig ned under et statsmøde i Tyskland.

Forbundskansleren og den danske statsminister sad sågar, som de eneste, ned under afspilningen af nationalsangen. Det sker, efter Angela Merkel flere gange har fået rysteture under pressemøder - så sent som i går, onsdag.

Det har fået flere medier til at spekulere i, om den tyske forbundskansler mon fejler noget alvorligt. Denne gang gik statsbesøget dog uden de store svingninger, hvor Merkel og Mette F. rejste sig og gik efter afspilningen af de to nationalmelodier.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix Politik - 10. jul. 2019 - kl. 13:31 Merkel i ny rystetur

Tre rysteture
Hendes seneste rystetur, som blev nummer tre i rækken, var under den finske statsminister, Antti Rinnes, besøg i Berlin.

Her rystede forbundskansleren voldsomt under afspilningen af de to landes nationalmelodier.

Umiddelbart efter afspilningen kunne hun dog selv bevæge sig væk fra pladsen, hvor hun sammen med Rinne var centrum for ceremonien uden tilsyneladende at bære præg af rysteturen.

Ligesom ved de tidligere lejligheder forsikrede en talsmand dog, at der ikke er noget galt.

- Kansleren har det fint, lød det fra en talsmand.

Vandkur
Tidligere har kansleren selv forklaret sine rysteture med, at hun var dehydreret. Det blev forklaringen ved de to første rysteture, som skete henholdsvis på et besøg i Ukraine og under en tale af præsident Frank-Walter Steinmeier.

- Jeg har siden episoden drukket mindst tre glas vand, hvilket jeg virkelig havde brug for. Men nu har jeg det ganske udmærket, forklarede Merkel efter den første rystetur.

Det var en talsmand, der forklarede, at forbundskansleren bare dehydreret, da hun rystede for anden gang.

268 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere