Annonce:
Annonce:

Mette fik ’sød’ besked - men hun er ikke alene: Hvornår er det nok?

Mette følte sig stødt, da hendes blikkenslager sendte hende en 'sød' besked. Flere andre kvinder har oplevet noget lignende - læs eksemplerne og værd med til at stemme om, hvor grænsen går

Sådan slanger Mette Munkø sig foran kameraet, når hun skal have taget billeder, og blikkenslageren er tydeligvis fan af looket.
Annonce:
Følg Samfund

Efter et besøg fra en blikkenslager modtog Mette Munkø en sms, hvor manden fortalte, at hun var både smuk og charmerende. En besked som nude-art-modellen fandt krænkende, hvilket hun forklarede i en statusopdatering. Senere uddybede hun over for Ekstra Bladet.

- Jeg følte mig krænket, men efter længe overvejelser og samtaler med venner var jeg stadig i tvivl om, hvordan det ville være mest hensigtsmæssigt at reagere. Jeg frygtede, at jeg ville overreagerer, da jeg i form af mit erhverv, hvor jeg er meget eksponeret, ville stå mere sårbart, siger Mette Munkø.

Flere har på Facebook-opslaget sagt, at hun bare bør tage det som et kompliment. Men det er modellen ikke enig i.

Annonce:

- Jeg synes ikke, at jeg skal være tvunget til at tage imod et kompliment, når det gives på en måde, der krænker mig. Det er ikke en seksuel krænkelse, men en krænkelse af privatlivets fred, hvor jeg burde kunne have tillid til, at de professionelle mennesker, jeg lukker ind i mit hjem, overholder loven og beskytter mine personlige oplysninger, siger hun.

Ekstra Bladet har fået lov til at bringe billederne af Mette Munkø, da hun mener, at hendes job som model er en vigtig nuance i sagen. (Foto: Kurt Johansen/JohansenFoto)
Ekstra Bladet har fået lov til at bringe billederne af Mette Munkø, da hun mener, at hendes job som model er en vigtig nuance i sagen. (Foto: Kurt Johansen/JohansenFoto)
 

Mette fik 'sød' besked: Her er blikkenslagerens svar

Telenor-medarbejderen
Mettes opslag på Facebook har delt vandene, mens nogle mener, Mette er snerpet, forstår andre godt, at hun føler sig krænket. En lignende debat formede sig på sociale medier, da en Telenor-medarbejder kontaktede en kunde, efter de havde talt sammen i telefonen.

- Hej Mie. Det er Rasmus fra Telenor, vi snakkede sammen for en times tid siden. Håber det er ok jeg skriver til dig? Du virkede bare vildt sød og sjov og tænkte om du var frisk på at mødes? Kan godt sende et billede inden.

Beskeden tikkede ligeledes ind på Mie telefon, og hun fortalte dengang til metroxpress, at hun heller ikke havde tænkt sig at gøre noget ved tilbuddet, selvom hun syntes, at det var sødt.

Annonce:

- Det kan godt være, vi flirtede lidt, men jeg havde ikke lige tænkt, at han ville skrive til mig, skriver Mie i en besked til metroxpress.

Hos Telenor reagerede de prompte på historien, og kontaktede medarbejderen, som havde skrevet til Mie.

- Vi har taget en snak med ham, og givet ham en advarsel. Han har lært rigtig meget af det her. Han havde nok ikke forestillet sig, at det kunne gå sådan her, sagde pressechef for Telenor, Tom Lehn-Christiansen.

I en afstemning i bunden af metroxpress-artiklen er læserne splittet i forhold til Telenor-medarbejderens scoreforsøg.

Ud af lidt flere end 18.000 stemmer, har 9500 svaret, at de synes, det var ’creepy’ gjort, hvilket svarer til cirka 53 procent. Resten kalder forsøget for ’romantisk’.

Annonce:

MobilePay-forsøg
Det er i flere butikker og på caféer blev normalt, at kunderne kan betale med MobilePay. Og den nye betalingsform kan ryste et scoreforsøg af sig. Det kunne den 27-årige jurastuderende Majbritt konstatere. Hun har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, hvordan en ekspedient på en kaffebar havde luret hendes mobilnummer, da hun betalte med telefonen.

-  Jeg har ikke noget problem med, at man tager initiativ. Jeg kan jo bare blokere dem, hvis det viser sig at blive ubehageligt, sagde hun efterfølgende.

- Jeg bliver ikke stødt. Jeg bliver smigret. Og det interessante er jo her, at der er flere af kommentarerne på Facebook, hvor jeg postede de to scoreforsøg, som forsøger at puste lidt sympati-forargelse op. Det er der ingen grund til, siger Majbritt, som dog ikke endte på date med kaffe-ekspedienten.

Aflyttede nummer i smug
Udover MobilePay forsøget har Majbritt også været udsat for et noget anderledes forsøg, hvor en mand på en bar i smug spidsede øre, da hun gav sit nummer ud. Det var altså ikke manden, der fik nummeret, men en anden mand, der skrev til hende.

Heller ikke det scoreforsøg kan få Majbritt op i det røde felt.

Annonce:

- Det er blot endnu nogle steder, hvor mennesker er i kontakt med hinanden. Så det kan jeg slet ikke blive forarget over. Senest er jeg blevet inviteret på middag via LinkedIn af en, som jeg blot deler kontakter med.

Majbritt har ikke noget mod at blive kontaktet af mænd, hun ikke kender. (Foto: Privat)
Majbritt har ikke noget mod at blive kontaktet af mænd, hun ikke kender. (Foto: Privat)
 

-  Jeg synes, vi har så mange digitale kontaktflader efterhånden, at det er svært at blive overrasket over, at også flirteri sniger sin ind på disse. Det er muligt, at det havde været endnu mere slagkraftigt, hvis nogle af de her mænd havde taget kontakt til mig i den virkelige verden, men så havde en anden bare stillet sig i kø for at mene, at dét ville være for konfronterende og lige på. Jeg skal nok selv række en hånd i vejret, når jeg føler mig krænket, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: