Mette flytter med arbejdet: Jeg var sur i to år

Det har taget to år for Mette Stensby Lange at tage beslutningen om at flytte med Søfartsstyrelsen til Korsør. Nu har hun købt nyt hus og glæder sig til at flytte

Billede af Mette Stensby Lange: Mette Stensby Lange har i de sidste 9 år kørt til Valby på cykel. nu rykker hun teltpælene op og flytter med Søfartsstyrelsen til Korsør. Foto: Tariq Mikkel Khan
Billede af Mette Stensby Lange: Mette Stensby Lange har i de sidste 9 år kørt til Valby på cykel. nu rykker hun teltpælene op og flytter med Søfartsstyrelsen til Korsør. Foto: Tariq Mikkel Khan

Mette Stensby Lange var en af de første statslige ansatte, der i 2015 fik besked om, at hendes arbejdsplads, Søfartsstyrelsen, skulle flyttes fra København.

- Jeg var sur i to år, og det har taget tid at finde ud af, at det er en god ide, siger Mette Stensby Lange til Ekstra Bladet. Hun har nu har købt hus i Skælskør og flytter med sit arbejde.

Udflytningen af Søfartsstyrelsen var en del af det, som regeringen kalder for 'Bedre Balance'. Men i 2015 var der ikke meget balance i det for Mette Stensby Lange.

- Min begejstring kunne ligge på et meget lille sted. Min tanke var, at jeg godt kunne forstå, at man har en politisk plan.

- Men fornemmelsen af at være det menneske, hvis arbejdssted, som lige pludselig uden man selv har nogen som helst indflydelse på det, skal flyttes. Det var jeg ikke begejstret over, forklarer hun.

FAKTA: Odense, Aarhus og Roskilde får flest nye statsjob

Regeringen er klar med anden runde i udflytningen af statslige arbejdspladser til provinsen.

Her er et overblik over de byer, hvor flest arbejdspladser rykker hen:

1) Odense: 465.

2) Aarhus: 306.

3) Roskilde: 264.

4) Næstved: 189.

5) Ringkøbing: 171.

6) Aalborg: 156.

7) Middelfart: 153.

8) Randers: 150.

9) Holstebro: 122.

10) Stenlille 113.

Kilde: Regeringen.

Fundet lykken i Skælskør
Men 1. februar får de en 'ny' medarbejder i Korsør, når Mette Stensby Lange og husbonden rykker teltpælene op og flytter ind i det nye hus i Skælskør på den vestlige del af Sjælland.

- Jeg talte med min mand om det, og vi har faktisk overvejet det i to år, inden vi besluttede os for, at hvis vi kunne få noget, som der er fantastisk og ikke har nu, ville vi gøre det.

- Det syntes vi, at vi har fundet nu, idet vi har købt et hus i Skælskør, som vi er blevet forelsket i. Det har vandudsigt, er større og stor have. Vi syntes faktisk, at vi ville få noget ud af at flytte til Skælskør, siger Mette Stensby Lange, der arbejder i skibsregistreringen på niende år.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Skulle ikke pendle
Onsdag fik flere tusinde statslige ansatte at vide, at deres arbejdsplads også skulle flyttes fra København. Og nu står mange overfor spørgsmålet om at rykke familien væk fra København eller vælge pendlerlivet.

- Det stod meget hurtigt klart for mig, at jeg ikke havde lyst til at bruge halvanden time hver dag i bil hver vej. Eller bruge fire timer på at køre i tog, siger Mette Stensby Lange.

Tallene viser også, at mange vælger København til og arbejdet fra. Ifølge Finansministeriet er det kun hver fjerde, der er flyttet med eller er blevet pendler.

Søfartsstyrelsen har endnu ikke sat en endelig dato for, hvornår hele styrelsen skal være flyttet til Korsør. Indtil videre er det kun halvdelen af medarbejderne, der er flyttet.