Annonce:
Annonce:

Mette Frederiksen: Ligeglad med eksperter

Konfronteret med spørgsmålet om, hvilke faglige argumenter der er for ikke at tage de danske børn i syriske lejre hjem, gentog Mette Frederiksen, at beslutningen var politisk

Annonce:
Følg Samfund

Valget om ikke at hente danske børn hjem fra de syriske lejre er politisk, lyder det fra Mette Frederiksen.

Adspurgt om, hvad fagligheden bag beslutningen er, når samtlige sikkerhedseksperter, PET og FN peger på, at det udgør en større sikkerhedsrisiko, at lade børnene sidde i lejren, svarede Mette Frederiksen efter tirsdagens spørgetime i Folketinget, at det ikke altid er faglighed, der skal være afgørende.

- Nu skal vi passe på, at det ikke bliver sådan, at fordi vi selvfølgelig i høj grad har faglig bistand i en epidemikontrol, så skal det være sådan i Danmark, at det fremover er eksperter, der skal afgøre, hvad vi foretager os i det her land, siger hun og fortsætter:

Annonce:

- Selvfølgelig er det en politisk beslutning, om mennesker, der i mine øjne er landsforrædere - for det er man, når man tilslutter sig Islamisk Stat, hvad enten det er i ord eller i handling. Om de skal være i Danmark eller ej; det skal de altså ikke.

- Så er der jo børnene
Mette Frederiksen ønsker ikke, at det skal handle om faglighed, men om politik. Det er et politisk argument, lyder svaret på spørgsmålet, hvilke faglige argumenter der ligger bag beslutningen.

- Vi taler om mennesker, der har boet i Danmark, som er rejst fra Danmark imod Danmarks vilje. Vendt sig mod ... Undskyld, men det er en gang imellem spørgsmålet omkring IS, der lyder det, som om det er mennesker, der har været på ferie. Det er folk, der har tilsluttet sig Islamisk Stat-kalifatet.

Hensynet til børnene er ikke i første række for statsministeren, der tidligere har beskrevet, at forældrene har truffet en beslutning på børnenes vegne.

- Så er der nogle af dem, der har fået børn. Enten taget børn med eller fået børn undervejs i deres tilslutning til kalifatet. Det gør jo så, at deres børn er i en ekstrem svær situation, fordi forholdene er dårlige for børnene at vokse op i.

- Alle sikkerhedsmæssige eksperter - og PET’s vurdering er også, at det ville være sikrere at tage de her børn hjem. De vurderer, at de udgør ikke en trussel nu, men det kan de gøre på sigt, hvis de bliver siddende i de her lejre. Så er det jeg hører dig sige, at der er ikke noget fagligt bag. Det er udelukkende en politisk beslutning. Er det rigtigt forstået?

- Jeg tror da, at PET har ret i, at et meget lille barn, som måske ikke engang er født i Danmark, men i lejren, selvfølgelig ikke udgør en sikkerhedsrisiko, hvis det lille barn kommer til Danmark, men det kan jo så være, at deres forældre gør. Det er jo det, der er dilemmaet - og som I i øvrigt også glemmer at understrege i jeres dækning af denne her sag - det er jo, at man kan ikke nødvendigvis træffe den beslutning at hjælpe børnene ved at bringe dem til Danmark, uden at det også betyder, at deres forældre vil komme til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: