Annonce:
Annonce:

M/F Morten grundstødt

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen går medierne og mediedebatten efter i sømmene

M/F Morten sætter kursen til kamp mod kritiske journalister og åbenhed (Foto: Mikkel Tariq Khan)
M/F Morten sætter kursen til kamp mod kritiske journalister og åbenhed (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Annonce:
Følg Samfund

På Twitter er der en profil, der hedder @mfMorten. Man kunne tro, der var tale om en motor-færge ved navn Morten. Men bag profilen gemmer sig tidligere justitsminister Morten Bødskov.

Men færge eller ej, så er M/F Morten grundstødt. I ugens løb har han gjort sig til talsmand for, at DR-ledelsen skal sætte Clement Kjersgaard på plads, fordi debatværten forsøgte at få et klart svar fra M/F Mortens partiformand, Mette Frederiksen. Det kunne ikke lade sig gøre. På trods af utallige forsøg. Og da Kjersgaard formastede sig til at gentage spørgsmålene dagen efter på Facebook om partiets højresving i håndteringen af flygtninge, lagde M/F Morten fra kaj og satte fuld damp under kedlerne:

Annonce:

’Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview? Er dette her den nye form for journalistik, man skal forvente fra Danmarks Radio’, tudede M/F Morten til Jyllands-Posten.

Annonce:

M/F Morten har ganske enkelt gjort det til sit varemærke at forsøge at kontrollere og begrænse medierne. Bødskov gennemførte som justitsminister den såkaldte ’mørklægningslov’, der begrænser offentlighedens mulighed for at kontrollere, hvordan den politiske magt i Danmark udøves. Bødskov var stort set den eneste politiker, der kastede sig aktivt ind i kampen for at få loven vedtaget. Alle andre var kloge nok til at holde kæft, da det ikke ser pænt ud, at magten forsøger at lukke sig omkring sig selv og mørklægge, hvordan det ofte beskidte spil bag kulissen foregår. Men Bødskov er tilsyneladende dansk politiks kamikazepilot. Det var også ham, der forsvarede den såkaldte nødløgn, der forhindrede, at Pia Kjærsgaard og Folketingets retsudvalg kunne besøge Christiania. Nødløgnen blev desværre for Bødskov afsløret. Og det kostede ham jobbet som justitsminister.

Men nu har M/F Morten så lagt fra kaj igen. Og denne gang er det ikke Morten-alene-i-verden på togt mod de frække journalister. En hel række socialdemokratiske folketingsmedlemmer har lagt sig i hans kølvand med frådende vrede mod Clement Kjersgaard. Samtidig har vi oplevet socialdemokraternes næsten grænseløse opbakning til, at vi skatteydere hvert år tvangsudskrives til at betale 3,3 milliarder kroner til DR. Hvordan hænger det sammen, vil mange sikkert spørge. Umiddelbart besynderligt, men det hænger faktisk fuldstændig logisk sammen. Den slet skjulte trussel er, at modydelsen for skatteydernes milliarder er loyalitet. DR’s ledelse skal påse, at socialdemokraternes spidser ikke får kritiske spørgsmål.

’Pinligt’ er mit ord. Kjersgaard spurgte faktisk helt neutralt.

Annonce:

Men socialdemokraterne med M/F Morten i front rider såmænd bare med på en bølge, der skyller hen over Europa lige nu. Både i Polen og Ungarn har man valgt regeringer, der med alle midler forsøger at statskontrollere medierne. Og derfor må spørgsmålet stilles: Er det også sådan en regering, vi får med Mette F. som statsminister ?

Og lad os så slutte med M/F Morten. Jeg overvejede, om jeg skulle lade M/F stå for mørkets fyrste. Men det ville være helt forkert. Meget kan man sige om Bødskov, men han agerer ikke i det skjulte. Det er kun, når der stilles kritiske spørgsmål, og når magten navigerer, at han kræver alle lanterner slukket.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: