Mia og 92.476 andre i nervepirrende ventetid

19-årige Mia Lunde har søgt ind på jura tre steder

Hvis Mia Lunde kommer ind på jura i Aarhus, har hun under en måned til at finde en bolig inden sturdiestart. (Privatfoto)
Hvis Mia Lunde kommer ind på jura i Aarhus, har hun under en måned til at finde en bolig inden sturdiestart. (Privatfoto)

Mia Lunde vil være jurist.

Hun har søgt ind både på universitetet i København, Odense og Aarhus. Ventetiden inden svaret optagelsen 30. juli er derfor meget lang.

- Det er irriterende at vente,, da det er svært at planlægge bl.a. arbejde. Hvis jeg f.eks kommer ind i Aarhus, kan jeg ikke pendle, da jeg bor på Sjælland, og så skal jeg også til at finde en lejlighed inden studiestarten i slutningen af august, siger 19-årige Mia Lunde.

Antallet af ansøgere har aldrig været højere. (FOTO: Peter Hove Olesen) Samfund Ny rekord: Her er de mest søgte uddannelser

2.469 har i år søgt ind på jura via kvote 1, og Mia Lunde frygter derfor, at hun ikke kommer ind.

- Sidste år havde jeg brug for et sabbatår og brug for at komme ud at rejse, så jeg håber virkelig, at jeg kommer ind. Mit snit er lidt over ni, og da kravet er 9,1 i Odense og 8,6 i Aarhus, tror jeg på det.

Hvis det glipper er Mia Lunde dog klar på at prøve igen næste år.

- Jeg har aldrig overvejet at blive andet end jurist, så jeg prøver igen næste år. Og med to-årsreglen, hvor man kan gange sit snit med 1,08, hvis man starter på en videregående uddannelse inden to år, så er chancerne stadig gode, siger Mia Lunde.

I alt 92.477 har søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det er det højeste antal ansøgere nogensinde og en procent højere end sidste år.

Erhvervsuddannelserne er især populære i Østjylland, hvor antallet af ansøgere er steget med 18 procent på Erhvervsakademi Århus.

Generelt er uddannelser steget mere i Østjylland. I forhold til sidste år har Københavns Universitet fået 231 færre ansøgninger, Syddansk Universitet har fået 33 flere ansøgninger, Aalborg Universitet har fået 203 færre ansøgninger, og Århus Universitet har fået 433 flere ansøgninger end sidste år.

Ansøgerne får svar på, om de er blevet optaget på en uddannelse 30. juli.

I 2014 søgte 91.231 ind og 65.094 begyndte efterfølgende på en videregående uddannelse.

49 kommentarer
Vis kommentarer