Miaaaarw: Ludo er Storbritanniens største kat

Kelsey og Matthew Gill ejer Ludo, der er en hel del større end almindelige katte

I sidste uge skrev vi om kæmpehunden Hulk. Nu er tiden kommet til kæmpekatten Ludo, der vejer 11 kilo og er 114 centimenter lang.

Lisa Grennan med kæmpehunden Hulk. Samfund Mød Hulk - verdens største pittbull

Ludo tilhører godt nok katteracen Maine Coon, der er kendt som 'de blide giganter'. Men Ludo er alligevel tre gange større end en normal kat, og da han kun er 17 måneder gammel, kan han stadig nå at vokse. Det skriver Daily Mail.

Det er Kelsey og Matthew Gill fra West Yorkshire i Storbritannien, som købte Ludo fra en opdrætter for et års tid siden. I begyndelsen tænkte de ikke over Ludos størrelse, men det ændrede sig hurtigt:

- Som månederne gik, bemærkede vi, at han blev større end vores andre katte, som er et par år ældre end ham. Nu er han dobbelt så stor som dem, siger Kelsey Gill.

Samfund Arrig kat angriber miavende fotograf

Kelsey og Matthew Gill er naturligvis glade for Ludo, selvom han vækker stor opsigt:

- Han er en dejlig kat - venlig og kærlig, men nogle af vores gæster, bliver bange for ham, fordi de er vant til at se hunde på den størrelse - ikke katte, siger Kelsey Gill.

Maine Coon-racen er kendt for de store katte med lange haler med tæt pels, og de kan blive over 1 meter lange. Hankatte af denne race vejer normalt 8 kilo, mens hundkatte vejer 5 kilo.

Dermed er Ludo med sine 11 kilo en hel del tungere end gennemsnittet. Han kan dog ikke hamle op med den hidtil længste kat - Stewie på 121 centimeter, der døde af kræft i 2013.

Øen Aoshima har seks gange flere katte end mennesker. Ferie Øen med flere katte end mennesker!

18 kommentarer
Vis kommentarer