Michael Dyrby bliver ny chefredaktør

Den tidligere nyhedsdirektør på TV2 bliver ny ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress

Michael Dyrbys afgang fra TV2 i 2015 bliver gennemgået I Ekstra Bladets studie.

Michael Dyrby bliver ny ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Berlingske Media.

Den tidligere nyhedsdirektør på TV2 skal afløse Jens Grund.

- Jeg er blevet præsenteret for et projekt, der tager den digitale udvikling alvorligt, og som jeg gerne vil stå i spidsen for. Jeg ser frem til at være med til at tage de strategiske valg, der giver retning og udvikling af BTMX, siger Michael Dyrby i pressemeddelelsen.

- Jeg er stolt over, at Michael Dyrby har påtaget sig opgaven med at løfte BT og Metroxpress. Det er en vanskelig opgave, som kræver erfaring, mod og en stærk forståelse for journalistikkens muligheder i en digital tid,"udtaler Anders Krab- Johansen, koncernchef for Berlingske Media, i meddelelsen.

Michael Dyrby har de seneste måneder arbejdet som selvstændig. Han har desuden været tilknyttet som producent hos Monday.

Den nye udnævnelse betyder, at Jens Grund stopper som ansvarshavende chefredaktør. Han har haft stillingen siden stiftelsen af BTMX.

- Fusionen af de to medievirksomheder er gennemført, og strategien er tegnet op. Skal der ske et skifte på posten som ansvarshavende chefredaktør, er tidspunktet det rigtige, siger Jens Grund ifølge BT.

Michael Dyrby var nyhedsdirektør for TV2 fra 2010 til 2015, indtil han opsagde sin stilling, fordi han havde haft en affære. I den forbindelse kom en række sms'er og nøgenbilleder i omløb blandt journalister, som også var ansat på TV2.

Blå bog

Michael Dyrby, tidligere nyhedsdirektør for TV2, bliver ny chefredaktør for BT og Metroxpress.

Navn: Michael Dyrby.

Alder: 59 år. Født 27. maj 1958.

Fødested: Aalborg.

Uddannelse: Uddannet dels som folkeskolelærer, dels som journalist.

Karriere: Hans journalistiske karriere på TV2 begyndte i 1994, og han stod blandt andet bag lanceringen af TV2 News i 2006.

Fra 2010 til 2015 var Michael Dyrby nyhedsdirektør for TV2. Han var sideløbende medlem af direktionen med ansvar for nyhedsformidling og sport.

Michael Dyrby fratrådte 9. november 2015 stillingen som nyhedsdirektør.

Det skete af private årsager.

Han erkendte at have haft en "kortvarig affære". "I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar situation. Det kan man ikke som nyhedsdirektør," lød formuleringen ifølge tv2.dk.

Kilder: TV2, Berlingske Media, Wikipedia.