Michael er læge på Rigshospitalet: Nu går hans blodige sko Danmark rundt

- Løhde og Ziegler, smid nu bare håndklædet, skriver læge Michael Larsen i et opsigtsvækkende opslag på Facebook

Foto: Michael Schultz-Larsen
Foto: Michael Schultz-Larsen
Følg Samfund

Noget tyder lige nu på, at de igangværende overenskomstforhandlinger for Danmarks offentligt ansatte kan ende i en storkonflikt.

Det har 37-årige Michael Schultz-Larsen, der er reservelæge på Ortopædkirurgisk Afdeling ’helt nede på gulvet’ på Rigshospitalet, som mange andre, en klar holdning til. Og den viser han nu med et opsigtsvækkende opslag på Facebook, som på under et døgn er blevet delt mere end 8600 gange.

- Parkerer skoene efter weekendens vagter. En nattevagt og en dagvagt, hvor jeg sammen med gode kolleger har opereret sløje patienter, syet spritstive festabers huller i hovedet, modtaget traumer mm., skriver Michael Schultz-Larsen i det virale opslag, hvor han har tilføjet et billede af et par blodige træsko.

Telefonen med på toilettet
Herefter beskriver han, hvordan hans frokostpause på denne dobbeltvagt bestod af et kyllingespyd, som blev indtaget i elevatoren, mens han i den anden hånd havde sin faste makker, vagttelefonen. Den makker, som i øvrigt også følger ham på andre 'pauser’ som for eksempel toiletbesøg.

- Løhde og Ziegler, smid nu bare håndklædet og tag et kig ind i den virkelige verden. Det handler om respekt! Skriver ortopædkirurgen henvendt til de spare-ønskende parter i overenskomstforhandlingerne.

At hans opslag skulle blive så populært på det sociale medie kom næste morgen helt bag på Michael Schultz-Larsen, som lavede indstillingerne om, så alle kunne se det, efter en af hans venner opfordrede ham til det.

- Jeg havde lige haft en ret hård weekend, og skrev opslaget sent, da jeg var kommet hjem. Det var egentlig bare for at give politikerne og alle andre et indblik i vores arbejde, siger Michael Schultz til Ekstra Bladet.

Mange, der har set opslaget, har overfor den 37-årige reservelæge udtrykt overraskelse over, at hans sko er blevet så blodindsmurte i løbet af en vagt på traume-afdelingen.

- Jeg overvejede også først, om det var for meget, men sådan ser det ud på Traume. Det er helt standard for os, så går vi bare ud og vasker det af. Jeg synes godt, de må se, hvordan det rigtigt ser ud på sådan en vagt, siger Michael Schultz-Larsen, der også har måttet fastslå over for flere på Facebook, at det langt fra er at overdrive, når han siger, at han tager vagttelefonen med på toilettet.

Nu håber han, at hans opslag på en eller anden måde får en effekt, selvom han ikke ved, om de pågældende politikere overhovedet ser det.

- Det er ikke for at få ynk, for jeg ser altså ikke mig selv som en helt. Læger og sygeplejersker ved jo godt, hvad de går ind til, når de møder på sådan en vagt. Vi vil bare gerne have respekt omkring vores arbejde, siger Michael Schultz-Larsen til Ekstra Bladet.

Se hele hans Facebook-opslag her:

I forbindelse med optakten til overenskomstforhandlingerne, gik Rikkes lønseddel Danmark rundt. - Vi er ikke pengegriske og grådige, siger sygeplejersken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+