Michael fik fjernet 27 tænder: Drak seks liter sodavand om dagen

- Jeg er gået rundt i konstant smerte i 10 år. Advarsel: Voldsomme billeder i artiklen

Michael Sheridan fik hevet 27 tænder ud, da han besøgte tandlægen. Foto: Privat
Michael Sheridan fik hevet 27 tænder ud, da han besøgte tandlægen. Foto: Privat

Michael Sheridan fra Irland har haft enorme smerter størstedelen af tiden de sidste 10 år. Faktisk har han haft så ondt, at han primært levede af yoghurt og suppe - og seks liter sodavand hver dag.

Og netop det store forbrug af sodavand har været skyld i smerterne hos den 32-årige mand. Men nu har han fået et helt nyt smil. Alt sammen takket være en barmhjertig tandlæge.

Det skriver medier som Mirror og The Irish Times.

David Murnaghan, der er tandlæge, mødte Michael gennem deres fælles interesse for vandpolo, og her blev han så bekymret for Michaels helbred, at han tilbød ham gratis tandlægehjælp.

- Jeg vidste, at hans tænder udgjorde et stor sundhedsrisiko for ham. Han kunne ikke tygge sin mad ordentligt, han kunne ikke bide normalt i en sandwich, og han havde smerter hver dag, fortæller David Murnaghan ifølge The Irish Times.

David Murnaghan synes generelt ikke, at der bliver gjort nok i Irland for at tage sig af folk med tandproblemer. Og at folk forsømmer tandlægen og lader være med at komme til regelmæssige konsultationer. Det kan, ifølge ham, have store konsekvenser for helbreddet. 

Se Michaels smil, før tandlægen gik i gang med operationen, herunder:

Artiklen fortsætter under billederne...

Foto: Boyne Dental & Implant Clinic
Foto: Boyne Dental & Implant Clinic

Foto: Boyne Dental & Implant Clinic
Foto: Boyne Dental & Implant Clinic

Foto: Boyne Dental & Implant Clinic
Foto: Boyne Dental & Implant Clinic

Foto: Boyne Dental & Implant Clinic
Foto: Boyne Dental & Implant Clinic

Michael er nu startet på sin behandling. Han har haft et ønske om at få ordnet sine tænder, da han skal giftes næste nytårsaften og gerne vil kunne smile med tænder på sine bryllupsbilleder.

- Jeg plejede at skjule mine tænder og snakke så lidt som muligt. Hvis jeg var ude med mine venner, sad jeg længere tilbage, fordi jeg var bevidst om min dårlige ånde, fortæller Michael ifølge The Irish Times.

Michael forklarer, at han kunne leve ved kun at spise ét måltid om dagen, fordi han blev mæt af de mange liter sodavand, han drak.

- Jeg var afhængig af dem (sodavand, red.). Jeg drak seks liter eller mere om dagen. Hvad end jeg kunne komme i nærheden af. Jeg havde altid en danskvand i hånden, fortæller Michael.

Michael har fået fjernet 27 tænder - alle under ét tandlægebesøg. Han forklarer, at det var ubehageligt, men ikke så smertefuldt, som man kunne have troet.

- Jeg er gået rundt i konstant smerte i 10 år, så det her var ingenting.

Nu har tandlægen planer om at give Michaels tandkød tid til at hele, og så skal han tilbage i tandlægestolen til april, hvor han skal have indsat 12 implantater i kæbebenet. 

David Murnaghan har besluttet sig for at fikse Michaels tænder uden beregning. Den type operation kan ellers løbe op i et beløb på 50.000 engelske pund (omkring 424.000 danske kroner) - det er dog på den betingelse, at Michael kvitter sit sodavandsforbrug helt og aldeles. Du kan se resultatet her.

Michael er ikke den eneste, der har haft et kæmpe sodavandsforbrug. Se her hvad der sker, når man drikker 10 dåser cola om dagen.