Michelin: Om lidt får Norden sin egen stjerne-samling

Klokken 9 præsenterer Michelin for første gang sin helt nye, samlede guide for norden

Kokken Wassim Hallal er af flere madanmeldere blevet nævnt som et oplagt bud på en Michelin-stjerne i provinsen. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Kokken Wassim Hallal er af flere madanmeldere blevet nævnt som et oplagt bud på en Michelin-stjerne i provinsen. (Foto: Jens Henrik Daugaard)

Madentusiaster i de nordiske lande glæder sig i disse minutter. Om få timer bliver den første mad- og hotelbibel for de nordiske lande, Guide Michelin Nordic Cities 2015 præsenteret i Stockholm. Det sker klokken 9.

Hidtil er stjernerne kun uddelt i millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo, men i år præsenterer Michelin for første gange gang sin helt nye, samlede guide for norden.

Global chef for Guide Michelin Michael Ellis lover, at guiden vil vise et andet gastronomisk kort i norden, end det vi kender

Og der er også overrasker i vente i Danmark, har han understreget.

- Jeg tror, vi vil have nogle meget interessante og spændende nyheder, har han udtalt til Ritzau.

Michelin-boss lover danske overraskelser

Får Jylland endelig en stjerne
Indtil nu er kun restauranter i københavnsområdet blevet prydet med Michelinstjerner, men i dag vil guiden efter alt at dømme for første gang også byde på aarhusianske restauranter. Flere aarhusianske restauranter har i september haft besøg af repræsentanter for Michelin.

Her i landet er håbet, at stjernekokken Wassim Hallal, som er ejer og køkkenchef på Frederikshøj kro i Aarhus, bliver smykket med det gastronomiske hædersbevis, som er udtryk for, at hans restaurant er blandt verdens bedste.

Da Wassim i 2006 stod i spidsen for Molskroen, blev den kåret til Danmarks bedste restaurant. Den bedrift gentog han i 2012 med Frederikshøj Kro, hvor prins Henrik blandt andet har fyldt maven med østers.

Wassim er født i Libanon i 1980 og kom til Thy som fem-årig. Han blev udlært på Hotel Limfjorden i 2001 og har bl.a. arbejdet på Hotel d'Angleterre og Formel B i København.

Wassim Hallal har også for nyligt åbnet en smørrebrøds-deli ved navn F-Høj.

Kong Hans mistede stjernen
Den helt nye samlede guide for Norden kommer til salg hos velassorterede boghandlere fra og med fredag den 27. februar.

Sidste år modtog 15 danske restauranter en eller to Michelinstjerner.

Da mistede Københavns ældste Michelinrestaurant - Restaurant Kong Hans - sin stjerne, efter at restaurantens køkkenchef siden 1996, Thomas Rode, forrige år meddelte, at han ville forlade spisestedet.

Michelin-chok: Kong Hans mister stjernen

Kong Hans har eksisteret over 40 år og havde siden 1976 kun haft tre køkkenchefer. Den nuværende, fjerde i rækken Mark Lundgaard, som overtog kniven 1. september 2014, må nu bevise, om han kan skaffe det hæderkronede madtempel en michelinstjerne.

København er den by i Norden med flest Michelinstjerner. Der er endnu ikke en dansk restaurant, der har formået et opnå den ypperste anerkendelse i form af Michelinguidens tre stjerner. 

 

De har Michelinstjerner i dag

To stjerner:

Noma: I årene 2010-2013 kåret til verdens bedste restaurant. Håbet var sidste år, at restauranten ville få sin tredje stjerne. Køkkenchef og medejer af Noma hedder Rene Redzepi.

Geranium: Manden, der er blevet udråbt som verdens bedste kok Rasmus Kofoed, styrer den hæderkronede restaurant, som ligger i et af Parkens tårne.

En stjerne:

Studio

Era Ora

Grønbech & Churchill

Relæ

Den Røde Cottage

Formel B

Marchal

Clou

AOC

Kokkeriet

Kiin Kiin

Søllerød Kro

Kadeau

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.