Annonce:
Annonce:

Michelin: Om lidt får Norden sin egen stjerne-samling

Klokken 9 præsenterer Michelin for første gang sin helt nye, samlede guide for norden

Kokken Wassim Hallal er af flere madanmeldere blevet nævnt som et oplagt bud på en Michelin-stjerne i provinsen. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Kokken Wassim Hallal er af flere madanmeldere blevet nævnt som et oplagt bud på en Michelin-stjerne i provinsen. (Foto: Jens Henrik Daugaard)
Annonce:
Følg Samfund

Madentusiaster i de nordiske lande glæder sig i disse minutter. Om få timer bliver den første mad- og hotelbibel for de nordiske lande, Guide Michelin Nordic Cities 2015 præsenteret i Stockholm. Det sker klokken 9.

Hidtil er stjernerne kun uddelt i millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo, men i år præsenterer Michelin for første gange gang sin helt nye, samlede guide for norden.

Global chef for Guide Michelin Michael Ellis lover, at guiden vil vise et andet gastronomisk kort i norden, end det vi kender

Og der er også overrasker i vente i Danmark, har han understreget.

- Jeg tror, vi vil have nogle meget interessante og spændende nyheder, har han udtalt til Ritzau.

Michelin-boss lover danske overraskelser

Annonce:

Får Jylland endelig en stjerne
Indtil nu er kun restauranter i københavnsområdet blevet prydet med Michelinstjerner, men i dag vil guiden efter alt at dømme for første gang også byde på aarhusianske restauranter. Flere aarhusianske restauranter har i september haft besøg af repræsentanter for Michelin.

Her i landet er håbet, at stjernekokken Wassim Hallal, som er ejer og køkkenchef på Frederikshøj kro i Aarhus, bliver smykket med det gastronomiske hædersbevis, som er udtryk for, at hans restaurant er blandt verdens bedste.

Da Wassim i 2006 stod i spidsen for Molskroen, blev den kåret til Danmarks bedste restaurant. Den bedrift gentog han i 2012 med Frederikshøj Kro, hvor prins Henrik blandt andet har fyldt maven med østers.

Wassim er født i Libanon i 1980 og kom til Thy som fem-årig. Han blev udlært på Hotel Limfjorden i 2001 og har bl.a. arbejdet på Hotel d'Angleterre og Formel B i København.

Wassim Hallal har også for nyligt åbnet en smørrebrøds-deli ved navn F-Høj.

Kong Hans mistede stjernen
Den helt nye samlede guide for Norden kommer til salg hos velassorterede boghandlere fra og med fredag den 27. februar.

Annonce:

Sidste år modtog 15 danske restauranter en eller to Michelinstjerner.

Da mistede Københavns ældste Michelinrestaurant - Restaurant Kong Hans - sin stjerne, efter at restaurantens køkkenchef siden 1996, Thomas Rode, forrige år meddelte, at han ville forlade spisestedet.

Michelin-chok: Kong Hans mister stjernen

Kong Hans har eksisteret over 40 år og havde siden 1976 kun haft tre køkkenchefer. Den nuværende, fjerde i rækken Mark Lundgaard, som overtog kniven 1. september 2014, må nu bevise, om han kan skaffe det hæderkronede madtempel en michelinstjerne.

København er den by i Norden med flest Michelinstjerner. Der er endnu ikke en dansk restaurant, der har formået et opnå den ypperste anerkendelse i form af Michelinguidens tre stjerner. 

 

De har Michelinstjerner i dag

To stjerner:

Noma: I årene 2010-2013 kåret til verdens bedste restaurant. Håbet var sidste år, at restauranten ville få sin tredje stjerne. Køkkenchef og medejer af Noma hedder Rene Redzepi.

Geranium: Manden, der er blevet udråbt som verdens bedste kok Rasmus Kofoed, styrer den hæderkronede restaurant, som ligger i et af Parkens tårne.

En stjerne:

Studio

Era Ora

Grønbech & Churchill

Relæ

Den Røde Cottage

Formel B

Marchal

Clou

AOC

Kokkeriet

Kiin Kiin

Søllerød Kro

Kadeau

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: