Michelle Obama er verdens mest beundrede kvinde

For andet år i træk er Michelle Obama den mest beundrede kvinde, viser en ny undersøgelse

Foto: Jose Luis Magana/AP
Foto: Jose Luis Magana/AP

Den tidligere førstedame i Det Hvide Hus Michelle Obama er fortsat en populær kvinde. Hun er sågar den mest beundrede kvinde i verden.

Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup.

Hele ti procent af de adspurgte amerikanere har nemlig peget på Obama som den kvinde, de beundrer mest.

I 2018 var hun endnu mere populær, da hun modtog 15 procent af stemmerne. Det kan hænge sammen med, at hun kort inden undersøgelsen det år udgav en selvbiografi, der gik hen og blev en bestseller.

Populære førstedamer
Gallup har foretaget denne årlige undersøgelse siden 1948, og der er da også god tradition for, at en førstedame er den mest beundrede kvinde.

Michelle Obama er den sjette af slagsen. Hillary Clinton, Betty Ford, Mamie Eisenhower, Jacqueline Kennedy og Eleanor Roosevelt har også toppet listen.

Også den nuværende førstedame, Melania Trump, er ganske populær, da hun med fem procent af stemmerne lægger sig på en andenplads blandt kvinderne.

De følgende pladser besættes af Oprah Winfrey, Hillary Clinton og Greta Thunberg, der alle høster tre procent af stemmerne.

De to seneste amerikanske præsidenter, Barack Obama og Donald Trump, må deles om titlen som verdens mest beundrede mand. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP
De to seneste amerikanske præsidenter, Barack Obama og Donald Trump, må deles om titlen som verdens mest beundrede mand. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Den tidligere amerikanske præsident og Michelles mand, Barack Obama, er for 12. gang valgt som den mest beundrede mand. Men i den nye undersøgelse deler han dog pladsen med den nuværende præsident, Donald Trump, der for første gang topper listen.

De fik begge 18 procent af stemmerne blandt de adspurgte amerikanere.

Foto: Johannes Eisele/Ritzau Scanpix Samfund Greta Thunberg beskriver 2019 med fem ildevarslende ord

Barack Obama ønsker at hele verden bliver ledet af kvinder.(Foto: Ritzau Scanpix) Samfund Barack Obama: Kvinder er bedre ledere end mænd

Samfund Michelle Obama til Gretha Thunberg: Lad dig ikke kue

0 kommentarer
Vis kommentarer