Midt i Dyne-Larsens golf-krig: Nu får han en pris

Nordjysk kultur-kludder: Dyne-Larsen får kulturpris midt i konflikt om offentlig millionstøtte til JYSK-bossens private golfturnering

Dyne-Larsen  elsker at spille golf og er primus motor i Made in Denmark-turneringen, som hidtil har fået 7,5 millioner i offentlig støtte af Region Nordjylland. Nu truer han med at flytte turneringen til Sjælland, hvis regionen fjerner støtten. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)
Dyne-Larsen elsker at spille golf og er primus motor i Made in Denmark-turneringen, som hidtil har fået 7,5 millioner i offentlig støtte af Region Nordjylland. Nu truer han med at flytte turneringen til Sjælland, hvis regionen fjerner støtten. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)

Kulturlivet i Aalborg har spillet sig helt frem til scenekanten i en ufrivillig komedie om dynekongen Lars Larsens internationale golfturnering, Made in Denmark.

Det er tredje år i træk, at Made in Denmark med en præmiesum på 1,5 mio Euro (godt 11 mio. kroner, red.) afvikles på JYSK-bossens private golfanlæg Himmerlands Golf & Spa Resort syd for Aalborg.

Hidtil har han fået 7,5 mio. skattekroner i støtte fra Region Nordjyllands Vækstfond, men det er slut nu - hvilket har gjort Dyne-Larsen så arrig, at han op til påsken kaldte regionspolitikerne for 'useriøse halv- eller hel-løgnere'.

Pris til ære for Made in Denmark
Men på trods af den hidsige strid har Aalborg Kongres & Kultur Center alligevel fundet tiden moden til at uddele sin prestigefyldte Forårspris til selvsamme Lars Larsen - og ikke mindst som anerkendelse af præcist samme golfturnering.

Prisen blev uddelt fredag i Aalborg Kongres & Kultur Center med direktør Ernst Trillingsgaard i spidsen.

Det får nu Enhedslistens medlem af Aalborg byråd, tidligere folketingsmedlem Per Clausen, til at kalde prisuddelingen for 'en dum beslutning'.

- Lars Larsen er en af Danmarks rigeste mænd, som med et greb i lommen nemt kunne have fundet de 7,5 mio. kroner, han forsøger at hente i offentlig støtte, siger Per Clausen.

- Larsen er en smart forretningsmand. Det er smart at få det offentlige til at finansiere hans golfturnering ved at slå på, at begivenheden skaber jobs og gavner økonomien i området.

- Men den slags regnestykker er altid uldne i kanten. Og det er i hvert fald ikke en særligt god begrundelse for at give Lars Larsen den pris, siger Per Clausen.

Regionen må til lommerne
Selv havde den glade prismodtager ingen problemer med at sige tak for Forårsprisen. Han stak hovedet direkte ind i støtteballaden og sagde blandt andet:

- 'De penge kan det rige svin selv betale', vil mange nok sige. Og det er da rigtigt, sagde Dyne Larsen.

- Men det er jo ikke det, der er idéen. Den er at skabe vækst i Nordjylland, og det synes jeg jo ikke, at jeg skal stå alene med, gnæggede dyne-milliardæren med adresse til det nordjyske Vækstforum.

I følge golf-sitet Teeside tiltrækker Made in Denmark i august et publikum på 85.000 mennesker. Totalt set skabes 83 årsværk og en omsætning på 62,5 mio. kr. til nordjyske hoteller, restauranter og andre virksomheder.

- Med alt lagt sammen vil jeg sige: - Det er et godt tilbud for 7,5 mio. kr. i tilskud, sagde Lars Larsen i sin takketale.

Oven på virakken har Lars Larsen valgt at afstå fra yderligere kommentarer, lyder det fra JYSKs pressechef Rune J. Pedersen.

- Vi afventer en afklaring på sagen og har ingen yderligere bemærkninger, siger Rune J. Pedersen.

126 kommentarer
Vis kommentarer