Midt i sne og slud: Nu lover DMI solrige nyheder

Selvom det sner i dag, vil påsken også byde på nogle rigtig flotte dage

Følg Samfund

Onsdag morgen er danskerne endnu en gang vågnet op til et hvidt landskab - og det er, på trods af at vi efterhånden har bevæget os ind i den såkaldte sommertid. Sådan vil det fortsætte i de kommende dage, hvor vejret på ingen måde vil ligne det, vi i Danmark kender som hverken sommer eller forår.

Ifølge DMI vil påsken være delt op i to vejrsystemer. Den første halvdel vil ligne vejret i dag med sne og slud. Den anden halvdel vil blive god for de sommer-savnende soldyrkere.

Risiko for snefygning
Onsdag og torsdag vil vejret mest af alt minde om de sidste mange måneder. Temperaturerne vil ligge omkring frysepunktet og kan nå op til fire grader, og så vil vinden være jævn til hård fra øst og sydøst.

- Onsdag aften er der risiko for en ny portion sne, da vi får en front ind fra sydvest. Den vil starte i Sønderjylland og bevæge sig op til resten af landet. Måske på nær Nordjylland og Nordsjælland, siger Trine Pedersen, vagtchef ved DMI.

Den nye sne kan muligvis give risiko for snefygning på grund af kombinationen med den friske vind. Det vil specielt gå ud over Østjylland omkring Kolding og Aarhus.

Torsdag vil nedbøren fortsætte med skiftende regn og sne, og temperaturerne vil være de samme som onsdag.

Her bliver det varmt
Det nye vejrsystem og den anden halvdel af påsken starter på fredag.

Her vil solen begynde at kigge frem, og det vil give mere varme til danskerne i løbet af dagtimerne.

- Det ser rigtig flot ud på fredag og i resten af weekenden, hvor solen for alvor kommer frem, fortæller Trine Pedersen.

Imens dagtemperaturerne vil stige og ryge op på mellem to og syv grader, så vil nattetimerne derimod blive meget koldere.

Allerede natten mellem torsdag og fredag tager natte-temperaturerne et ordentligt dyk, og her kan det komme ned på næsten minus ti grader.

Weekendens nætter bliver generelt kolde, og generelt vil temperaturerne ligge på minus otte til minus ni grader.

De lidt varmere forårstemperaturer ser vi først efter påsken.

- Her vil temperaturerne blive relativt varme igen. Men derimod ser det ud til at skulle regne og være overskyet, siger Trine Pedersen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+