Migranter koster Tyskland milliarder af euro

De mange tusinder migranter, der ventes at søge asyl i Tyskland, kan koste statskassen 75 milliarder kroner

Mens tusindvis af migranter strømmer ind over de tyske grænser, er der embedsmænd i den tyske hovedstad, Berlin, der sidder med deres regnemaskiner og regner på den økonomiske side af krisen.

Og det bliver ikke billigt for de tyske skatteydere.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver, at prisen for de mange asylansøgere, som Tyskland huser, kan gå hen og blive 10 milliarder euro i år.

Det svarer til 75 milliarder kroner.

Den tyske regering har anslået, at måske 800.000 mennesker i år vil søge asyl i Tyskland. Mange af dem får muligvis afslag, specielt hvis de er fra Balkan, men ingen kender de præcise tal.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, sagde lørdag, at hun stadig sigter på at have balance på næste års finanslov.

Men Frankfurter Allgemeine Zeitung har set på den regning, Tyskland får på grund af asylansøgerne.

Avisen har taget udgangspunkt i, hvad det kostede staten i 2014, da langt færre asylansøgere kom til Tyskland, nemlig 203.000.

Tidligere, da regeringen i Berlin ikke ventede 800.000, havde den afsat 5,6 milliarder euro i år til at håndtere 450.000 mennesker.

Men efter avisens beregninger ligner udgiften nu mere 10 milliarder euro, da Tyskland ifølge regeringens eget skøn altså får næsten dobbelt så mange asylansøgere som det, der var budgetteret med.

Søndag aften mødes Merkels regering for at drøfte, hvordan byrden skal fordeles mellem forbundsstaten og delstaterne. En aftale om det spørgsmål skal være klar den 24. september.

Regeringen har ifølge avisen anslået, at det koster mellem 12.000 og 13.000 euro for staten at tage sig af en asylansøger, mens ansøgningen om asyl behandles.

Beløbet dækker tag over hovedet, måltider, lægebehandling samt 143 euro i lommepenge per måned.

Bølgen af migranter til Tyskland ser ud til at fortsætte. Lørdag venter politiet, at der kommer 10.000 migranter til München, hvor de vil søge asyl.

41 kommentarer
Vis kommentarer