Migranter venter uden for Budapests store banegård

Over 2000 flygtninge er forment adgang til banegård, hvor alle andre går ind og ud

Hundredvis af migranter forbliver ved den store østbanegård i Budapest og gennemfører onsdag protestaktioner, hvor der bliver råbt slagord som "frihed, frihed" og stillet krav om at få adgang til tog, der kan bringe dem til Tyskland.

Kaotiske scener ved stationen i den ungarske hovedstad blev i weekenden et af de seneste symboler på den europæiske flygtninge- og migrantkrise, som er den værste siden krigene på Balkan i 1990'erne.

Over 2000 migranter og flygtninge - deriblandt mange familier med børn - venter på pladsen foran den store banegård. De er forment adgang, mens ungarske borgere og alle andre med gyldige pas går ind og ud af bygningen.

Myndighederne i Ungarn har tænkt sig at registrere alle migranter, der rejser ind i landet, og sende økonomiske migranter tilbage til de lande, de var i, inden de kom til Ungarn.

Det siger landets udenrigsminister, Peter Szijjarto.

- Vi planlægger at registrere alle migranter, uanset om vi ikke er det første EU-medlemsland, de rejser ind i. Vi vil registrere alle, der indgiver en anmodning om asyl, og gennemføre proceduren, siger han.

- Hvis afgørelsen er positiv, kan flygtningen blive, men hvis den ikke er positiv, kan vi ikke give ophold til økonomiske migranter. Vi kan ikke bære den byrde, så de vil blive sendt tilbage til, hvor de kom fra.

Ungarn har på det seneste kæmpet for at holde styr på det enorme antal migranter og flygtninge, der er rejst ind i landet.

Udenrigsministeren siger også, at Ungarn ikke støtter et kvotesystem for modtagelse af flygtninge og migranter, som andre EU-ledere har talt om at indføre.

Et sådant system vil kun være en opmuntring for både migranter og menneskesmuglere, mener Szijjarto.

2 kommentarer
Vis kommentarer