Mikkel og Rasmus var med på brændende bus: - Det har været en skrækkelig aften

En turistbus fuld af fynske børn brød her til aften i brand omkring Halmstad i Sverige

Omkring 30 elever fra Assens Kommune var på vej på en uges skiferie, da deres bus pludselig brød i brand. Her er det Mikkel (th.) og Rasmus (tv.). Begge drenge er 14 år, og alle kom uskadte ud af bussen. Foto: Privatfoto
Omkring 30 elever fra Assens Kommune var på vej på en uges skiferie, da deres bus pludselig brød i brand. Her er det Mikkel (th.) og Rasmus (tv.). Begge drenge er 14 år, og alle kom uskadte ud af bussen. Foto: Privatfoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Omkring 35 8- og 9-klasses elever fra Assens på Fyn måtte her til aften flygte for livet ud af den brændende bus, der skulle have kørt dem til skisportsstedet Stöten i Sverige.

- Min søn Mikkel og min nevø Rasmus er med på turen, og vi har knapt nok sat dem på bussen i Glamsbjerg, før min søn ringer lidt i otte og siger: Mor, bussen brænder. Så går man i panik som forælder, siger Heidi West Pedersen.

- Heldigvis fortalte Mikkel, at alle var kommet hurtigt ud, og ingen er kommet til skade, og det er jo det vigtigste. Men det har været en skrækkelig aften, for så er han jo pludselig langt væk, selvom han bare er i Sverige. Og man tænker først, at man skal hoppe i bilen og køre op at hente ham.

'Bussen brænder!'
Eleverne er på tur med Assens Ungdomsskole, og eleverne kommer fra hele Assens Kommune, fortæller Heidi West Pedersen.

Krimi Udbrændt turistbus: Fynske skolebørn var på vej på skiferie

Hvad der har ført til branden er uvist, men bussen udbrændte totalt mellem Kvibille og Gertinge i Halland på motorvejen E6, bekræfter svensk politi over for Ekstra Bladet.

- Af ukendte årsager er bussen begyndt at brænde. Det begyndte at brænde under bussen. Man har rømmet bussen. Og bussen er siden blevet bortbjærget. Den er helt udbrændt. Siden er der bestilt busser, så eleverne er blevet kørt væk fra motorvejen E6, siger Sanne Lagerkvist fra Polisen i Region Väst.
Artiklen fortsætter under billedet.

Det mørke billede er taget af Mikkel og viser den brændende bus. Foto: Privatfoto.
Det mørke billede er taget af Mikkel og viser den brændende bus. Foto: Privatfoto.
 

Branden udbrød pludseligt under kørslen.

- Mikkel siger i telefonen, at der pludselig er en af lærerne der råber ned gennem bussen: 'Bussen brænder, I skal ud nu', så en del af eleverne havde ikke fået deres håndbagage med ud af bussen, fordi det skulle gå så stærkt.

Kommer måske hjem
Det er endnu ikke besluttet, om eleverne fortsætter turen i morgen, eller de kører hjemad.

- Alle skulle have fået deres bagage ud, men mange mangler jakker og andet, de havde liggende i bussen. Mikkel mangler for eksempel sin jakke, men det finder vi nok ud af, hvis de fortsætter turen.

- Men det er klart, at mange af børnene sikkert er påvirkede af situationen, men jeg og Mikkels far, og min storebror, der er far til Rasmus, stoler på, at lærerne er så professionelle, at de godt kan træffe den rigtig beslutning i forhold til, om de skal fortsætte eller komme hjem, siger Heidi West Pedersen.

Eleverne er ifølge politiet foreløbig blevet kørt til Falkenberg, hvor de er blevet indlogeret på et hotel, og det vil i morgen besluttes, om de vender snuden hjemad eller ej.

13 kommentarer
Vis kommentarer