Milliardær-familier svigter: Sender dit job til udlandet

Sender tusindvis af arbejdspladser til udlandet: Otte af de største familie-ejede virksomheder herhjemme tilsammen har flyttet over 5.650 arbejdspladser til udlandet de seneste ti år

De største og rigeste danske virksomheder, heriblandt Mærsk, har igennem de sidste ti år flyttet 5.650 produktionsarbejdspladser udenlands. Samtidig høster ejerne rekordoverskud. (Foto: Thomas Borberg)
De største og rigeste danske virksomheder, heriblandt Mærsk, har igennem de sidste ti år flyttet 5.650 produktionsarbejdspladser udenlands. Samtidig høster ejerne rekordoverskud. (Foto: Thomas Borberg)

Danske ansatte har gang på gang sørget for, at nogle af landet rigeste familievirksomheder kunne hive rekordoverskud hjem.

Alligevel får mange af dem den kolde skulder af milliardær-dynastierne, der i stedet for at takke stikker dem en fyreseddel og sender deres arbejdspladser til udlandet.

En kortlægning, som fagbladet 3F har foretaget, afslører således, at otte af de største familie-ejede virksomheder herhjemme tilsammen har flyttet over 5.650 arbejdspladser til udlandet de seneste ti år.

Eksempelvis kunne Lego-dynastiet Kirk Kristiansen fornylig juble over endnu et rekordoverskud på over seks milliarder kroner, men det er dog langt fra kommet de ansatte i koncernens hovedkvarter i Billund til gode. Her har 380 medarbejdere de seneste to år fået en fyreseddel, fordi Lego-familien har flyttet deres arbejdspladser til Tjekkiet og Ungarn, hvor lønniveauet er lavere.

Længere mod syd i Nordborg på Als er historien den samme. Her kunne Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen glæde sig over, at regnskabet for 2014 viste et overskud på 4,4 mia. kr, så familieformuen i dag vurderes til være på 37 mia. kr. Alligevel har Clausen-dynastiet gennem de seneste 10 år valgt at rykke 400 arbejdspladser fra Als til Polen.

Jan Schwartz på 59 mistede sit job gennem 38 år, da Danfoss flyttede produktionen til Polen. (Foto: Lene Esthave/Fagbladet 3F) Samfund Jan blev fyret fra succes-virksomhed: Danfoss flyttede mit job til Polen

Griskhed
Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet kan udmærket godt forstå, hvis de fyrede ansatte står frustreret tilbage:

- Griskhed avler griskhed og gør moralsk blind. De her store virksomheder mener jo ikke, at de skal påtage sig noget samfundsansvar overhovedet – og endnu mindre noget socialt ansvar – ved at lade job blive her i landet.

- Men man skal jo huske på, at de først har ladet værdierne skabe herhjemme af medarbejdere, der har knoklet som gale, hvorefter de løber med overskuddet og udflytter job således, at nogen står tilbage i arbejdsløshedsrækkerne, mens ejerne og aktionærer kan sidde tilbage og skumme fløden, siger han.

Henning Jørgensen mener, at de store danske virksomheder bør være forpligtet til at påtage et ansvar:

- Og det er ikke kun som reklame for den enkelte virksomhed, men fordi der er nogle samfundshensyn, der skal gå forud, siger han.

Derfor flytter vi arbejdspladser ud af Danmark

A.P. Møller - Mærsk

Formue: 172 mia. kr.

Udflyttede job: 2600

- Når A.P. Møller-Mærsk Gruppen besluttede at indstille skibsbygningen på Lindø Værftet, var det vor sidste mulighed, efter alt var forsøgt, skriver Lars-Erik Brenøe, direktør i A.P. Møller Mærsk-Gruppen, i en mail og tilføjer, at beslutningen taget efter store anstrengelser for at forbedre værftets konkurrenceevne.

LEGO

Formue: 153 mia. kr.

Udflyttede job: 380

- Vi har flyttet vores pakkeri til Tjekkiet og Mexico, men det skyldes ikke, at det er for dyrt at producere i Danmark, men at vores produkter skal være så tæt på forbrugerne som muligt. Af de 380 medarbejdere i pakkeriet har 125 fået andre job i Lego og vi skaber 200 nye danske arbejdspladser årligt, siger pressechef Roar Rude Trangbæk.

Coloplast

Formue: 38 mia. kr.

Udflyttede job: 600

- Coloplast har ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

Danfoss

Formue: 37 mia. kr.

Udflyttede job: 400

- Vi er i hård konkurrence med store internationale spillere, og hvis vi også i fremtiden skal bevare vores virksomhed og vores arbejdspladser – og det skal vi – er vi nødt til at kunne reagere på markedsvilkår og på konkurrencesituation. (...) I de tilfælde, hvor det er nødvendigt at sige farvel til medarbejdere, gør vi vores absolut yderste for at samarbejde med de faglige repræsentanter for at bringe folk bedst muligt videre, skriver pressechef Lasse Bastkjær Jensen.

Velux (inkl. Velfac og Rationel)

Formue: 34 mia. kr.

Udflyttede job: 1250

- Velux Gruppen er udsat for konkurrence på eksportmarkederne. Vi må derfor hele tiden tilpasse vores forretning, så vi fortsat kan skabe arbejdspladser i Danmark og i udlandet og dermed bidrage til vækst og velfærd, skriver Ingrid Reumert., vice president i Velux, der er ejet af VKR Holding A/S. Hun understreger, at Velux har udflyttet 100 arbejdspladser fra danske produktionssteder til eksisterende produktionssteder i Polen og Slovakiet. Ifølge 3F research har de øvrige virksomheder i VKR Holding A/S - nemlig Velfac, Rationel og Velux-ejede Faber udflyttet hhv. 800, 200, og 150 job.

Grundfos

Formue: 17 mia. kr.

Udflyttede job: 200-400

- Vi flytter ikke arbejdspladser ud af landet, men vi blev hårdt ramt af krisen og opsagde for fire år 399 danske medarbejdere, men siden er nogle job kommet tilbage. Vi ønsker at fastholde danske produktionsarbejdspladser, men nu skaber vi flest arbejdspladser uden for Danmark - i de lande, hvor vi sælger mest. Det ville være uforsvarligt at fragte alt fra Danmark og ud i verden, siger kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Stylepit (tidl. Smartguy)

Formue: 15 mia. kr.

Udflyttede job: 120

- Da konkurrenterne fra udlandet svømmede ind over Stylepit (tidl. Smartguy) - med kæmpe marketingbudgetter og ekstremt lave omkostninger til lagerdrift, var opgaven klar; ’patienten skal overleve’, og vi gjorde det, der var nødvendigt. Vi opfylder netop vores sociale ansvar ved at bevare virksomheden, og dermed stadig danske arbejdspladser, på lang sigt, fortæller direktør Marc Jeilman.

ECCO

Formue: 12 mia. kr.

Udflyttede job: 100-400

ECCO har ikke svaret på Ekstra Bladets spørgsmål om udflytningen af produktionsjob, men kommunikationschef Malene Emilie Severinsen understreger i en mail, at ECCO igennem de sidste ti år har haft vækst i arbejdspladser indenfor især design/produktudvikling, forskellige funktioner under hovedsædet samt i butikker.

 

Sådan gjorde vi:
3F’s tal for udflytning af arbejdspladser bygger på kvalificerede vurderinger foretaget på baggrund af årsregnskaber, pressemeddelelser, artikler i pressen og samtaler med personer med kendskab til virksomhederne.

Listen over de rigeste familier stammer fra en analyse, Dansk Aktieanalyse har foretaget for Finans.dk, hvor formuerne i de erhvervsdrivende fonde er medregnet, når de er under familiens kontrol.

 

277 kommentarer
Vis kommentarer