Annonce:
Annonce:

Milliardær vil købe ø til flygtninge

En egyptisk forretningsmand leder efter en ø til at huse flere tusinde flygtninge

Annonce:
Følg Samfund

Den egyptiske milliardær og forretningsmand Naguib Sawiris tilbyder at købe en ø i Middelhavet til de mennesker, der flygter til Europa fra krigshærgede lande i Mellemøsten og Afrika. Det skriver CNN.

'Grækenland eller Italien sælg mig en ø,' indleder Naguib Sawiris det tweet, der startede det hele.

Han har dog siden bekræftet, at han vil gøre alvor af sin idé. Der er masser af tomme øer i Grækenland og Italien, som kunne huse mellem 100.000 og 200.000 flygtninge, mener han.

- Det er en meget simpel løsning. De sælger en ø til mig, og jeg laver et midlertidigt hjem til disse mennesker, siger han til CNN.

Græske og italienske myndigheder og politikere har endnu ikke kommenteret på forslaget, der ifølge Naguib Sawiris vil koste ham mellem 70 og 700 millioner danske kroner. Det skuffer ham, at hans forslag indtil videre ikke er blevet taget mere seriøst.

Annonce:

- Nogle gange tror jeg, at politikerne ikke har noget hjerte. Det eneste, jeg behøver, er tilladelsen til at få disse mennesker på øen. Efter det behøver jeg ikke mere fra dem. Jeg betaler dem for øen, jeg skaffer jobbene, jeg tager mig af logistikken. Jeg ved, at jeg kan gøre det, lyder det fra Naguib Sawiris.

Naguib Sawiris skriver på Twitter, at øen skal opkaldes efter den syriske dreng, Aylan Kurdi, der var på vej til Grækenland sammen med sin familie, men ikke overlevede turen. Han blev fundet død i vandkanten, og billedet af drengen har ryddet forsider i hele verden.

Flygtninge ved den serbiske grænse i Ungarn. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: