Millionærdatter på bistand: Fyret fra første job efter én dag

Anne Mette Beckmann holdt ikke én dag som foredragsholder

Hvordan går det, når den arbejdssky udenlandsdansker og tidligere millionær Anne Mette Beckmann rejser fra Portugal til Danmark for at søge om kontanthjælp? (Foto: STV/TV 2)
Hvordan går det, når den arbejdssky udenlandsdansker og tidligere millionær Anne Mette Beckmann rejser fra Portugal til Danmark for at søge om kontanthjælp? (Foto: STV/TV 2)

Det kan være en svær overgang fra et liv med mange millioner til et liv på bistand. Det må Anne Mette Beckmann sande i tredje og sidste afsnit af dokumentarserien 'Millionær på bistand'.

Det skriver TV2.

I mandagens afsnit skal hun holde foredrag for pensionister om sit eget liv. Men problemer med trafikken på vej til foredraget og problemer med at huske det hele, gjorde det særdeles svært for eks-millionøsen.

Anne Mette Beckmann har indtil for ti år siden levet i rigdom for en stor arv. Nu er hun tilbage i Danmark, hvor hun forsøger at komme på offentlig forsørgelse. (Foto: STV:TV2) Samfund Millionærdatter på bistand: Børn er irriterende

- Det var utrolig svært at skulle lave foredraget. Jeg var meget stresset efter alle mine problemer og var faktisk ved at aflyse flere gange, fortæller Anne Mette Beckmann til TV 2.

- Der var trafikprop på vej derhen, så jeg kom for sent. AOF-damen var sur og skrap, men heldigvis var publikum rolige og forstående. Jeg gik i stå i første del af foredraget, men efter en kort pause gik det meget bedre.

(Foto: STV/ TV 2)
(Foto: STV/ TV 2)

Aflyser foredrag
Men selvom der kommer bedre styr på foredraget, viser det sig, at AOF, som har hyret eks-millionæren ikke er helt tilfreds. Der mangler struktur, mener AOF's Connie, og så er der ikke god nok kontakt til publikum.

Det viser sig dog heller ikke at komme som den store overraskelse for Anne Mette Beckmann, at AOF vælger at aflyse det næste foredrag.

- Jeg var ikke spor forbavset over, at AOF-damen ikke var tilfreds, for vi havde intet til fælles, siger hun.

- Priserne er det sværeste ved at bo i København. Et glas hvidvin koster mellem 35 og 60 kroner. I Portugal betalte jeg knap 1 Euro per glas. Jeg drikker meget mindre vin her, og det er jo godt, siger Anne Mette Beckmann fra 'Millionæren på bistand'. (Pressefoto: STV Production) Samfund Bankerot millionær brokker sig over Danmark: - Som at være i koncentrationslejr

(Foto: STV/ TV 2)
(Foto: STV/ TV 2)

Overklasse til 2-værelses
I dokumentaren følger man den 61-årige Anne Mette Beckmann, som boede de første 11 år af sit liv i Portugal. Herefter fulgte otte år i Danmark på Bagsværd Kostskole.

Dernæst boede familien Beckmann 26 år i Frankrig, hvorefter de i 1998 flyttede til Portugal. Indtil for ti år siden, levede Anne Beckmann et overklasseliv for en stor familiearv.

Da den var brugt, kunne man i dokumentaren 'Millionæren, der mistede alt' fra 2010 følge Anne Mette Beckmann og moderens problemer med at omstille sig til livet i en 2-værelses lejlighed i Portugal.

(Foto: STV/ TV 2)
(Foto: STV/ TV 2)

Berørt
Det er en tydeligt berørt Anne Mette Beckmann, som skal holde foredrag i aftenens afsnit. Hun bliver samtidig berørt af de mange gamle billeder og video fra hendes tidligere liv.

Og selvom hun ikke magtede sit første job, er hun trods alt glad for, at hun takkede ja i første omgang. Det bekræftede hende i, at det er svært at finde ro og et arbejde, når man lever i en kuffert og ikke har et ordentligt hjem.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anne Mette Beckmann selv.