Millionby i dyb, dyb, dyb krise: Så lidt vand er der per indbygger

Takket være yderligere stramninger er det lykkedes at udskyde 'Day Zero' for Cape Town

Cape Towns indbyggere får nu yderligere restriktioner på vandforbruget. Video: AP

Den sydafrikanske millionby Cape Town, der lider under en katastrofal mangel på vand, kan nu melde om lidt gode nyheder.

Dagen byen løber tør for vand, også kaldet 'Day Zero', er nu blevet udskudt med et par dage, så byen nu forventes at være tørlagt den 16. april fremfor 12. april som tidligere forventet. Det skriver ABC News.

Samtidig har myndighederne begrænset indbyggernes daglige vandforbrug yderligere, så der nu må bruges cirka 50 liter i døgnet per indbygger. Hidtil har begrænsningen ligget på 87 liter i døgnet.

Foto: AWL Images Samfund Millionby i historisk krise: Nu hamstrer desperate indbyggere

Ulmende uro
Med næsten fire millioner indbyggere er Cape Town Sydafrikas næststørste by. Den bliver årligt besøgt af flere millioner turister.

Efter tre år med tørke er byens vandforsyninger dog ved at være brugt op, og vandmanglen begynder så småt at føre til uroligheder.Politiet måtte således rykke ud og tilbageholde en person efter et slagsmål brød ud ved en vandpost tidligere på ugen, rapporterer ABC.

Youtuber Adam Spires viser med droneoptagelser hvor drænet Cape Towns største vandreservoir er. Video: Newsflare

Ifølge medlem af Cape Towns udvalg for vand og renovation Xanthea Limberg forværres situationen af, at mange indbyggere ikke tager truslen alvorligt, og derfor ignorerer restriktionerne.

Omvendt skyder indbyggerne skylden på bystyret, som anklages for ikke at have udvist rettidig omhu.

- Der er intet nyt sket med vandkonserveringen de sidste 20 år, og nu sidder vi i den her knibe, lyder det fra Cape Town-indbygger Riaan Coetzee.

Her ses Cape Town fra afstand (Foto: Alloverpress) Samfund Millionby i dyb, dyb, dyb krise: Nu er der mere skidt nyt

70 kommentarer
Vis kommentarer