Annonce:
Annonce:

Milliongæld: Køkkenkæde konkurs

Konkursen kommer efter en periode med et udfordret marked for køkken- og møbelproducenter

Annonce:
Følg Samfund

Efter 55 år er det slut.

Køkkenkæden Hanstholm Køkken må dreje nøglen om.

Ifølge Statstidende er kæden således erklæret konkurs efter længere tids kamp for overlevelse, skriver Finans.

Sendte alle hjem
Nyheden om konkursen kommer få dage efter, at Hanstholm Køkken lukkede en række af sine butikker og sendte medarbejderne hjem.

I alt er kædens 11 selvejede butikker taget under konkursbehandling, mens de tre selvstændige butikker i Aalborg, Svendborg og Frederikshavn fortsat holder liv i forretningen.

- Vi arbejder fortsat hen imod at finde alternative løsninger, lød det 26. januar fra Preben Abildgaard fra Hanstholm Køkken i Aalborg til Ekstra Bladet.

Foruden Hanstholm Køkkens 11 butikker er kædens montage-, produktions- og retailselskaber også gået konkurs, skriver Finans.

Annonce:

Værst tænkelige tidspunkt
Konkursen skyldes især, at markedet nåede 'at bremse op', før man kunne ekspandere til udlandet, udtalte en af partnerne i Hanstholm Køkken Kent Ernst Hansen til Jydskevestkysten i januar.

Overfor Jydskevestkysten erkendte han også, at flere af mindretalsejerne i virksomheden nu står til at miste både deres investering, men også deres yderligere tilførsel af midler i form af ansvarlig lånekapital.

- Vi har købt ind i selskabet som mindretalsaktionærer med respekt af den daglige ledelse, og der er efterfølgende investeret i udvidelse af produktion og butikker. Markedet er nu bremset fuldstændigt op, og selskabet bliver ramt på det værst tænkelige tidspunkt. Vi har forsøgt at støtte op om selskabet med yderligere tilførsler af penge, men det har desværre ikke været muligt at finde en løsning for en bæredygtig fremtid i forening med de øvrige aktionærer eller et salg af virksomheden.

Mindretalsejerne står til at miste 'et anseeligt millionbeløb', skriver JydskeVestkysten.

Ifølge JP Vejle lød gælden i Hanstholm Køkken i seneste regnskab på tæt på 40 millioner kroner. Det har kæden dog ikke selv bekræftet.

FBI's most wanted: Kartel-kattens flugt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: