Milliongevinst splitter familie: - Vi ses i retten

En canadisk kvinde er knap så glad for at hun skal dele en lotto-gevinst med sin nevø. Nu truer hun med at sagsøge ham

Følg Samfund

En fotoseance af vinderne i det canadiske lotteri Chase the Ace udviklede sig i en lidt anden retning end forventet.

Barbara Reddick og Tyrone MacInnis navn fremgik begge på vinder-kuponen, og derfor blev de begge udtrukket som vindere af den samlede gevinst på 7,6 millioner kroner, men glæden rakte ikke længe.

- Vi ses i retten, rasede hun over for det canadiske medie CBC, mens hun pegede på sin med-vinder, der tilfældigvis også er hendes nevø.

Torbjørn afleverede pant for 21 kroner - fik 700.000 kroner tilbage

Begge navne stod på kuponen
Årsagen til det bitre udbrud skyldes ifølge Barbara Reddick, at det var hende, der købte kuponen, og at hun aldrig havde lovet at dele gevinsten i Chase the Ace-lotteriet, som Tyrone ellers påstår.

- Jeg slæber ham i retten. Jeg får fat i en advokat i morgen. Det kan i godt skrive, sagde hun til den fremmødte presse.

Barbara Reddick nægter, at det var hendes intention at dele en eventuel gevinst med sin nevø.

- Jeg skrev hans navn på kuponen i håbet om held, fordi han er som en søn for mig - eller var, lyder det kontant fra tanten.

Tyrone MacInnis er af en lidt anden holdning end sin tante. Han fortæller, at de havde aftalt at dele gevinsten. På kuponen var det da også hans telefonnummer, der stod listet som kontaktpersonen i tilfælde af en gevinst.

Vinder 10 mio i Lotto: Kæresten synes han skal bruge flere penge på tøj

Overrasket
Formand for det canadiske lotteri, Bernice Curley, fortæller, at det kom fuldstændig bag på hende, hvad der skete under fejringen af gevinsten.

- Jeg kan ikke rigtig forklare, hvad der skete. Jeg forventede slet ikke, at sådan noget kunne ske. Jeg kom bare for at overrække dem checken.

Fynsk mand vinder over 14 millioner: - Jeg er blevet mere nærig

Om sagen ender i retten er endnu uvist, men da tvisten drejer sig om mere end bagatelgrænsen for småsager på 159.000 kroner, er det ikke noget, der bare lige bliver afgjort.

Ender ikke godt
- Det kan ende med at koste dem flere tusinde kroner og kan trække ud i flere år, siger fra Rob Currie, der er underviser ved det juridiske fakultet på Dalhousie Universitet i Halifax i Canada.

Han fortæller, at når man kigger tilbage i historien, har der i Canada været mange stridigheder om lotterikuponer, og at hans fornemmelse er, at ingen af de sager, der kommer for retten, ender godt.

Chase the Ace er er populært lotteri på den canadiske østkyst, der ofte donerer penge til velgørende formål. Denne gang gik pengene til de regionale brandkorps.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT