Mimi Jakobsen fyret af Red Barnet efter 15 år

Mimi Jakobsen skal ikke længere være generalsekretær for Red Barnet, efter en enig hovedbestyrelse har fyret hende

Mimi Jakobsen er blevet fyret som generalsekretær hos Red Barnet. (Foto: Polhus)
Mimi Jakobsen er blevet fyret som generalsekretær hos Red Barnet. (Foto: Polhus)

Tidligere i dag kom det frem i en pressemeddelelse, at Mimi Jakobsen stoppede som generalsekretær i Red Barnet efter 15 år på posten.

Det viser sig dog, at Mimi Jakobsen ikke var enig i dette exit. Hun blev således fyret af en enig hovedbestyrelse, oplyser formanden for denne, Lars Svenning Andersen.

- Vi aftalte for to år siden, at når hun afsluttede sit arbejde i den internationale bestyrelse, skulle vi drøfte hendes position som generalsekretær, siger han til Ekstra Blaldet.

Men det var Mimis manglende fokus på økonomien, der var den primære årsag til bruddet.

Økonomien var årsagen
- Det er klart, at Mimi har haft sit fokus et andet sted, siger han og uddyber:

- Hvis man kigger på omsætningen, så er den mere end firedoblet. Vi når langt flere børn, men der er samtidig kommet et stigende pres på vores økonomiske soliditet i organisationen. Vi mener, at der skal være et rigtigt stærkt fokus på den her økonomi i fremtiden, så vi tror, at skiftet er det rigtige nu, siger han.

Nyheden blev ikke modtaget af en enig Mimi Jakobsen.

- Mimis tilbagemelding var, at hun ikke syntes, at tidspunktet var det rigtige. Hun så gerne, at det skifte lå lidt senere. Det har vi selvfølgelig drøftet med hende, men vi står et sted, hvor vi bliver nødt til at fokusere mere på det økonomiske fundament.

I samme ombæring uddeler han dog store roser til den tidligere politiker.

- Mimi har gjort det fantastisk for Red Barnet i de 15 år, hun har været her. I Mimis tid er Red Barnet vokset i både størrelse og anseelse , og vi kan i dag hjælpe langt flere af de dårligst stillede børn i Danmark og ude i verden, end da Mimi tiltrådte.

Mimi: 'Kan ikke finde ord'
Selv er Mimi Jakobsen tilsyneladende målløs over beslutningen.

På sin Facebook-profil skriver hun meget kortfattet, at 'hun ikke kan finde ord'.

 

79 kommentarer
Vis kommentarer