Annonce:
Annonce:

Min lillebror på 7 år synes, at det er lidt sjovt, at jeg kun er 6 år

I dag er det 29. februar, som kun optræder hvert fjerde år. Mød Peter og Kristine, som i dag fylder seks og ni år

Peter Lynglund fejrer i dag - ifølge kalenderen - sin seks års fødselsdag, mens Kristine Korsgaard - ifølge kalenderen - fylder ni år. (Foto: Privatfoto/Privatfoto)
Peter Lynglund fejrer i dag - ifølge kalenderen - sin seks års fødselsdag, mens Kristine Korsgaard - ifølge kalenderen - fylder ni år. (Foto: Privatfoto/Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

I dag er meget særlig dag, som normalt ikke findes i kalenderen.

I år finder man nemlig 29. februar, der som et genfærd vender tilbage hvert fjerde år, og som hver gang er dagen, hvor nogle meget særlige mennesker har fødselsdag. Det er nemlig mennesker, som kun har fødselsdag hvert fjerde år, og derfor har en alder mere end os andre. Peter Lynglund, seks år, og Kristine Korsgaard, ni år, er to af de meget særlige mennesker.

Gaver hvert fjerde år
Men hvordan er det, når datoen for din fødselsdag kun optræder en gang hvert fjerde år?

- Jeg er altid blevet fejret, som om det var en hvilken som helst anden fødselsdag. Når 29. februar ikke findes, så bliver jeg fejret 1. marts i stedet for d. 28 februar, som mange andre gør, siger Peter Lynglund, som i dag fylder seks år.

Annonce:

- Min mor har fortalt, at da hun var gravid med mig, så havde min onkel sagt, at det blev godt, at han kun skulle give gaver hvert fjerde år. Men det var aldrig noget vi på den måde snakkede om, siger han til Ekstra Bladet.

Synes det var synd for mig
Også Kristine Korsgaard, som i dag fylder ni år, har været ude for, at andre troede, at hun ikke skulle have gaver på sin fødselsdag:

- Især børn synes det var synd for mig, fordi så troede de jo ikke, at jeg holdt fødselsdag hvert år. Men jeg har jo altid holdt fødselsdag – jeg har bare gjort det d. 1. marts. Det fik jeg selv lov til at bestemme. Jeg tror jeg har fået lige så mange lagkager og boller med tandsmør som alle andre børn, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Facebook forstår ikke vores fødselsdag
- Er der nogle negative ting ved at have fødselsdag 29. februar?

- Altså der er nogle steder på nettet, hvor jeg ikke kan få lov til at have fødselsdag d. 29. februar. Når man opretter en bruger og skal skrive sin fødselsdag – der vil den ikke godtage det, siger Peter Lunglund.

Annonce:

- Det eneste er, at nogle mennesker ikke tror, at datoen for min fødselsdag findes. Nogle tror, at jeg har opfundet datoen, siger Kristine Korsgaard, som sammen med Peter Lynglund oplever at Facebook ikke kan finde ud af den specielle dato. De kan nemlig kun have fødselsdag på Facebook hvert fjerde år.

Ældre end sin storebror
Men både Peter og Kristine har til gengæld følt sig specielle fra tid til anden på grund af deres unge alder.

- Et år på min fødselsdag kom Lemvig Folkeblad og interviewede mig, og jeg kom op foran alle de andre elever fra folkeskolen til morgensamling, hvor der blev fortalt om det her skudår, siger Peter Lynglund og fortæller desuden, at andre ofte har lavet sjovt med hans unge alder:

- Min lillebror på 7 år synes, at det er lidt sjovt, at jeg kun er 6 år. Så er han jo ældre end sin storebror.

- Min fødselsdag har altid været en, som folk kan huske. Og når den rigtige dato så endelig kommer hvert fjerde år, så er man ligesom nødt til at fyre den lidt af og fejre det ekstra meget. Det har jeg i hvert fald gjort gennem tiden, siger Kristine Korsgaard til Ekstra Bladet.

Jeg får jo først kørekort som 72-årig

Annonce:

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kristine Korsgaard fylder 36 år, men er ni år i dag ifølge kalenderen. Foto: Privatfoto.
Kristine Korsgaard fylder 36 år, men er ni år i dag ifølge kalenderen. Foto: Privatfoto.
 

En lidt flad fornemmelse
I dag er dagen her så, hvor Peter og Kristine fylder år. Kristine Korsgaard fylder 36, mens Peter Lynglund fylder 24. Men der er en anden fødselsdag, som også bliver fejret - de fylder nemlig også henholdsvis seks og ni år.

- Det er ikke så sjovt at blive fem et halvt eller fem trekvart – det er sådan en lidt flad fornemmelse. Men i år bliver jeg 6 år, og det er da meget sjovt, siger Peter Lynglund, som alligevel ikke gør noget særlig ud af dagen i dag.

- Det kan være, at jeg gør noget ud af det på min 18 års fødselsdag, når jeg reelt bliver 72, siger han.

Ubegribeligt gammel
Heller ikke Kristine Korsgaard holder stor fest til trods for den sjældne fødselsdag:

Annonce:

- Normalt ville jeg nok holde en fest, men jeg har små børn, så jeg orker det ikke lige i år. Men ellers så plejer jeg at holde en stor fest, siger Kristine, som tydeligt husker historien om en (dengang) gammel dame:

- Da jeg var barn, læste jeg i et Anders And blad om en dame, der havde fødselsdag d. 29. februar, og hun var 8 år eller 32. Jeg kan huske, at jeg synes det lød ubegribeligt gammelt, og jeg kunne ikke forestille mig, at jeg nogen sinde skulle blive 8, men nu bliver jeg altså 9 og næste gang er det endnu værre.

Du kan læse mere om skudår her: Hvorfor har vi brug for skudår?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: