Min rottweiler fandt bevidstløs kvinde

Rottweileren Xabina fandt en ældre, forkommen kvinde, da hun var på sin aften-luftetur

Dorthe Henriksen med rottweileren Xabina. (Foto: Privat).
Dorthe Henriksen med rottweileren Xabina. (Foto: Privat).

'Det er desværre ikke så mange solstrålehistorier, der kommer i aviserne med rottweilere, men her er en af dem'.

Sådan indleder 52-årige Dorthe Henriksen et indlæg på Herning Folkeblads hjemmeside.

I indlægget - som du kan læse længere nede i denne artikel, fortæller Dorthe Henriksen, hvordan hendes hund, Xabina, fandt en ældre forkommen kvinde under en aftentur og hvorledes den syv og et halvt år gamle rottweiler tog sig nænsomt af medtagede kvinde:

Lene Hjorth var også før det voldsomme overfald meget bange for hunde. Fire gange fik hundene lagt hende ned. Foto: Linda Johansen 112 - 31. jul. 2015 - kl. 23:13 Lene blev skambidt: Det sidste jeg tænker på inden jeg lukker øjnene

- Som ejer af en rottweiler, møder man tit folk der er bange for hunden. Jeg møder ofte nogen, der går over på den anden side af vejen med deres hund, fordi de ikke tør gå i nærheden af os. En vinteraften mødte jeg en dame, der kom gående. Hun kom over og spurgte om hun måtte snakke med min hund, fordi hun kunne se, at den var så velopdragen. Da hun fandt ud af at det var en Rottweiler sprang hun flere meter tilbage og skulle ikke snakke mere. Det møder vi konstant og det er jo træls, når Xabina er verdens bedste familiehund, der ligger på ryggen i sofaen med alle fire ben i vejret og hygger sig, fortæller Dorthe Henriksen til Ekstra Bladet. 

Her kan du læses Dorthes beskrivelse af episoden:

'Søndag var vi som sædvanligt på vores obligatoriske aften-luftetur. Turen endte, som så tit før med, at vi går ned over den øverste del af Kilen, det grønne område i Lind. Vi drejer gerne af ved cykelstien og går mod vores hjem. Den aften insisterede min hund dog på, at vi også skulle gennem den nederste del af Kilen og hun fik sin vilje.

Xabina er en 7½ år gammel rottweiler, der er uddannet som civil politihund og da hun satte en ihærdig søgen ind ned over det grønne område, fulgte jeg efter hende. Ca 25 meter inde på området midt på pladsen finder vi så en ældre kvinde liggende bevidstløs på jorden.

Hurtig tjekker vi puls og luftveje, jeg dækker min hund af ved hende og løber op på cykelstien, hvor jeg får tilkaldt mere hjælp, samtidig med at jeg ringer 112.

Da vi kommer hen til den ældre kvinde igen, er hun vågnet lidt op og kommer op at sidde. Xabina giver hende en slik på kinden som ville hun sige, at det var godt, at hun vågnede igen.

Hun blev dårlig igen
Vi har kontakt med en sygeplejerske fra Alarmcentralen og vi bliver hjulpet godt på vej med hensyn til hjælp til patienten.

På et tidspunkt bliver kvinden dårlig igen og lægger sig. Nu lægger min hund sig indtil hende, som ville hun varme hende og give hende tryghed og det lykkedes faktisk, da kvinden ligger og aer hunden.

Aldrig har jeg set min hund sådan. Ekstrem rolig, omsorgsfuld, hensynsfuld og opmærksom. Det var helt klart, at Xabina kunne mærke, at kvinden havde brug for hjælp. Hun var kold og vi ved jo ikke, hvor længe hun har ligget der, før vi fandt hende.

Ambulancen kommer, vi kunne overgive patienten til dem og kunne igen vende hjemad.

Tak til de to tilløbende, der hjalp Xabina og mig. Det var jeg taknemlig for.

Moralen er: Døm ikke vores hunde på racen, men tænk på, hvem der er i den anden ende af snoren. Uanset om det er store eller små hunde, vil de gøre, hvad deres ejer har lært dem'.

Samfund - 16. jul. 2015 - kl. 20:09 Dansk hundehvisker: I opdrager jeres hunde helt forkert

Siden Dorthe skrev indlægget har hun fået besked om, at den 78-årige kvinde er i bedring:

- Jeg ved ikke hvad der var galt med hende andet end at hun var faldet om og kastede op og var lidt forvirret, da Falck kom frem. Hun er kommet hjem igen og skulle have det godt, fortæller Dorthe Henriksen, der arbejder som modelkonstruktør inden for tekstil, til Ekstra Bladet.

(Foto: Roskilde Internat) 112 - 5. maj. 2015 - kl. 11:16 Dyrenes Beskyttelse: 90 vanrøgtede hunde fjernet

Xabina er en fantastisk familiehund, fortæller Dorthe Henriksen. (Foto: Privat).
Xabina er en fantastisk familiehund, fortæller Dorthe Henriksen. (Foto: Privat).
 

27 kommentarer
Vis kommentarer