Mindst 30 meldes dræbt i nye angreb i Syrien

Både regeringsstyrker og oprørere bringer Syriens otte uger gamle våbenhvile i fare med nye angreb

Mindst 30 civile meldes lørdag dræbt i nye angreb rundt om i Syrien, hvor både oprørsgrupper og det syriske styre fortsatte bombardementerne.

I storbyen Aleppo i det nordlige Syrien blev 12 civile dræbt i et luftangreb, siger en lokal kilde inden for civilforsvaret.

Det statslige nyhedsbureau Sana skriver derimod, at tre er dræbt og 17 såret i en oprørsgruppes bombardement af de dele af Aleppo, der er under regimets kontrol.

I byen Douma øst for hovedstaden Damaskus blev 13 andre dræbt, da byen blev udsat for et bombardement, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som følger situationen i landet fra et kontor i England.

Douma er under oprørernes kontrol.

Yderligere to mænd meldes dræbt af den syriske hærs luftangreb mod byen Talbisseh i den centrale del af Homs-provinsen.

Det er anden dag i træk, at der er meldinger om et blodigt angreb mod Aleppo. Fredag blev 25 civile dræbt og 40 såret under luftangreb.

- Våbenhvilen sluttede, da den første bombe ramte byen, siger Muhammad Mashhad, som er frivillig i byens civilforsvar.

- Regimet har optrappet sine luftangreb til omkring 20 om dagen, tilføjer han.

Voldsbølgen i Syrien betyder, at den otte uger gamle våbenhvile i realiteten er kollapset, siger lederen af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Våbenhvilen, som er kommet i stand med hjælp fra USA og Rusland, har skabt håb om, at det kunne lykkes parterne at nærme sig hinanden under de igangværende fredsforhandlinger i den schweiziske by Genève.

Men forhandlingerne, der efter planen skal fortsætte til onsdag, lider voldsomt under, at Syriens største oppositionsgruppe i denne uge formelt trak sig.

2 kommentarer
Vis kommentarer