Mindst 51 kvæstet af lyn på berømt tysk rockfestival

Den kæmpestore tyske musikfestival Rock am Ring har aflyst en række koncerter på grund af kraftigt uvejr

51 personer er blevet kvæstet ved et lynnedslag på festivalområdet ved rockfestival i Tyskland. (Foto: AP)
51 personer er blevet kvæstet ved et lynnedslag på festivalområdet ved rockfestival i Tyskland. (Foto: AP)

Antallet af mennesker, der er blevet kvæstet ved et lynnedslag på festivalområdet ved den store tyske rockfestival Rock am Ring, er lørdag steget fra 42 til 51, oplyser tysk politi til nyhedsbureauet dpa.

Ud af de 51 betegnes 15 personer som hårdt kvæstede, mens det ifølge myndighederne er lykkedes at genoplive to.

Det kraftige uvejr i Rheinland-Pfalz betød samtidig, at alle optrædener blev afbrudt i halvanden time, og derudover blev en række af festivalens planlagte koncerter helt aflyst.

Omkring 90.000 personer gæster den tre dage lange musikfestival på flyvepladsen i Mendig vest for Koblenz i det sydvestlige Tyskland.

En talskvinde for arrangørerne afviser forlydender om, at man helt overvejer at aflyse resten af festivalen, fordi det ustabile vejr i området ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev festivalen også ramt af lyn og torden. Her blev 33 personer ramt af lyn.

Også i Köln og i Gmünd i Baden-Württemberg kæmper mennesker mod uvejret. Flere ejendomme er blevet evakueret på grund af sammenstyrtningsfare, og beboerne er indkvarteret hos familie og venner. Ifølge myndighederne er ingen kommet til skade.

I sidste weekend blev en fodboldbane i Tyskland også ramt af lynet. Her blev 35 personer kvæstet. De fleste var børn.

Samme dag slog et lyn også ned i Paris, hvor en række børn var inviteret til fødselsdag i en park i den nordvestlige del af hovedstaden. 11 blev kvæstet, heraf otte børn.

Blandt hovednavnene på Rock am Ring-festivalen i år finder man navne som Black Sabbath, Korn, Red Hot Chili Peppers, Major Lazer og danske Volbeat.

Rock am Ring er en del af en dobbeltfestival. Den bliver holdt på samme tid som Rock im Park ved Nürnberg, og de to festivaler har tilsammen 150.000 deltagere. Begge må ifølge Tysklands meteorologiske institut, DWD, indstille sig på, at uvejret fortsætter.

3 kommentarer
Vis kommentarer