Mindst to personer er dræbt i bygningskollaps i Tyrkiet

To er dræbt, mens seks personer er blevet reddet ud af murbrokkerne efter et bygningskollaps i Istanbul

En voldsom ulykke har onsdag ramt Tyrkiets største by, Istanbul, hvor en otteetagers beboelsesejendom kollapsede.

Mindst to personer er omkommet. Derudover er flere blevet fanget i murbrokkerne. Seks af dem er onsdag aften blevet reddet ud af redningsarbejdere, skriver nyhedsbureauet AP.

De er onsdag aften stadig i gang med at gennemsøge murbrokkerne.

Den tidligere tyrkiske premierminister Binali Yildirim fortæller, at der ud over de seks reddede er kontakt til fire personer, der er fanget i murbrokkerne.

- Det er et kapløb imod tiden. Holdene arbejder hårdt og ofrer sig.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ifølge det statsejede nyhedsbureau Anadolu sendt indenrigs- og miljøministeren til ulykkesstedet.

Opført ulovligt
Beboelsesejendommen ligger i Kartal-distriktet i den sydlige del af byen. Ifølge Istanbuls guvernør, Ali Yerlikaya, er 43 personer registreret på adressen fordelt på 14 lejligheder.

Dog var bygningens øverste tre etager opført ulovligt, ligesom en tøjfabrik i stueetagen ikke havde den krævede tilladelse, fortæller Ali Yerlikaya, der afslog at kommentere dødstallet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi arbejder uafbrudt, indtil eftersøgningsarbejdet og redningsmissionen er gennemført, tilføjer guvernøren.

Kollapset skete omkring klokken fire onsdag eftermiddag i Istanbul.

- Vi skyndte os ud, da vi hørte en høj lyd. Da vi kom udenfor, så vi, at bygningen var kollapset, siger en af indbyggerne, Kenan Ayyildiz, til en tyrkisk tv-station, skriver AP.

2 kommentarer
Vis kommentarer