Minister efter grusomt terrorangreb: - Måske kunne de godt lide thaimad

Nogle lidt for kække bemærkninger har bragt Thailands vicepremierminister i fedtefadet

Thailands vicepremierminister general Prawit Wongsuwan er kommet i strid modvind, efter han har fremsat nogle mindre heldige bemærkninger om terrorangrebet i Kenya i denne uge.

Her mistede mindst 21 mennesker tirsdag 15. januar livet, da gerningsmænd bevæbnet med sprængstoffer og skydevåben trængte ind i et hotelkompleks med kontorer, caféer og restauranter, hvor de åbnede ild mod menneskeskaren.

Photo: KABIR DHANJI / AFP Samfund Jason overlevede 9/11: Død i nyt terrorangreb

Hotelkomplekset DusitD2 er ejet og drevet af thailændere, men ofrene talte primært indfødte kenyanere samt britiske og amerikanske statsborgere. Efter angrebet i Nairobi har premierminister Wongsuwan kommenteret situationen, og det har nu vakt harme i Kenya.

Thailænderes sikkerhed vigtigst
Flere medier i Thailand, herunder Bankok Post, beretter nemlig, at vreden mod den thailandske vicepremierminister er voldsom i den kenyanske hovedstad, Nairobi.

Først er det falder mange kenyanere for brystet, at Prawit Wongsuwan ligefrem udtrykte glæde over, at ingen thailændere var døde i angrebet.

- Det er godt, at ingen thailændere er døde. Vores udenrigsministerium er på sagen, lød premierministerens meget kortfattede svar.

Men svaret på, hvorfor terroristerne valgte at angribe netop et thailandsk hotel, har fået folk til at ryste endnu mere på hovedet i det østafrikanske land.

- Det ved jeg ikke. Måske kunne de godt lide thaimad, svarede generalen blot.

Den islamiske militante gruppe al-Shabaab har erklæret, at den står bag angrebet. Al-Shabaab hører normalt hjemme i Somalia nordøst for Kenya.

Gruppen har tidligere meddelt, at den ville hævne den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om, at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Den britiske elitesoldat - der her bringer en kvinde i sikkerhed -  hyldes for sit heltemod, da militante angreb et hotel i Nairobi, Kenya. Foto: Reuters Terror Afsløret af foto: Britisk elitesoldat i kamp med hotel-terrorister

Somalias militante islamistgruppe al-Shabaab har taget skylden for angrebet, der har kostet mindst 15 personer livet. Foto: Reuters Terror Dødstallet stiger efter terrorangreb på luksushotel

Krig & katastrofer Eksplosioner og skud hørt ved hotel i millionby

0 kommentarer
Vis kommentarer