Ministerium: Regionale rejsevejledninger er bøvlede og ustabile

Stigning i coronasmitte i Spanien har fået rejsebranchen til at foreslå regionale rejsevejledninger

Der er i øjeblikket grønt lys for at rejse til Spanien, men Udenrigsministeriet opfordrer til ekstra forsigtighed på grund af udbruddet af coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Enrique Calvo/Reuters
Der er i øjeblikket grønt lys for at rejse til Spanien, men Udenrigsministeriet opfordrer til ekstra forsigtighed på grund af udbruddet af coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Enrique Calvo/Reuters
Følg Samfund

Den danske rejsebranche og flere fagfolk har efterlyst, at Udenrigsministeriet fremover laver regionale rejsevejledninger, så et lokalt smitteudbrud ikke risikerer at lukke for rejser til et helt land.

Men hos Udenrigsministeriet er meldingen, at det er en vanskelig øvelse at gå den vej.

Udmeldingen kommer, efter at Norge og Storbritannien har indført krav om karantæne for borgere, der har rejst til Spanien.

For at danske myndigheder vil indføre anbefaling om karantæne, kræver det mindst 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen i det pågældende land. Samtidig skal under fem procent af de testede have virusset.

- De data, der ligger til grund for klassificeringen, er ikke tilgængelig på regionalt niveau for alle landene i EU/Schengen.

- En regionalt baseret ordning ville desuden være administrativt tung, ligesom den er mindre stabil og forudsigelig, og dermed kan give øget usikkerhed for rejsende, skriver Udenrigsministeriet i en mail.

Det har mandag ikke været muligt at få et interview med en repræsentant fra ministeriet.

I Spanien har der på det seneste været en stigning i antallet af smittede. Det gælder især i regionerne Catalonien og Aragón.

Den danske rejsebranche frygter en yderligere stigning, som kan føre til, at der bliver lukket for rejser til hele Spanien, selv om der i dele af landet kun er begrænset smitte.

Udenrigsministeriet gør opmærksom på, at Statens Serum Institut løbende offentliggør smittetal i de regioner i udlandet, hvor der er data.

- Når man rejser, anbefaler Udenrigsministeriet, at man er opmærksom på sin personlige sikkerhed og holder sig løbende opdateret om udviklingen i smittebilledet via de lokale myndigheder, lokale medier og sit rejsebureau.

- Såfremt man opholder sig i en region, hvor antallet af nye smittede overstiger 50 per 100.000 indbyggere per uge, opfordres man til ved hjemkomst at lade sig teste, skriver ministeriet.

Udenrigsministeriet opdaterer hver torsdag sine rejsevejledninger.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?