Minisygehuse på vej til de svageste ældre

Folketinget vil skærpe indsatsen på akutområdet for ældre medicinske patienter på landets plejehjem

Den udskældte sundhedshjælp skal forbedres med en etablering af nye såkaldte "minisygehuse".

Det skriver Berlingske.

Hjælpen skal komme de borgere, som har brug for omfattende støtte og pleje for at klare tilværelsen med ofte flere alvorlige sygdomme, til gode.

Ifølge Berlingske er det et af de centrale initiativer i en ny handlingsplan, som snart offentliggøres, hvor der blandt andet tilføres 800 millioner kroner. Pengene tages fra finansloven.

Desuden lægges der op til at styrke akutfunktioner i kommunerne, så de ældre medicinske patienter i højere grad kan få den hjælp og behandling, som de har behov for.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) kalder dele af den nuværende pleje for uværdig.

- Indsatsen over for de ældre halter, og det er uacceptabelt, at flere af vores ældre medborgere bliver så syge, at de skal indlægges på et sygehus, fordi de ikke får den nødvendige pleje og behandling i dagligdagen.

- Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Det er uværdigt, og derfor skal vi også have styrket indsatserne i sundhedsvæsnet og skabt bedre sammenhæng, siger ministeren til Berlingske.

Sundhedsstyrelsen er kommet med sine anbefalinger, og her foreslår man, at kompetencerne hos medarbejderne i den kommunale hjemmesygepleje skal styrkes. De anbefalinger er ifølge Berlingske kommet med i handlingsplanen.

Og det glæder Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

Formanden fremhæver ifølge Berlingske, at medarbejderne har fået langt flere arbejdsopgaver, uden at der tages hensyn til, om de kan løfte dem.

- Derfor sker der mange forkerte indlæggelser, og derfor glæder vi os over, at der sættes fokus på behovet for systematisk kompetenceudvikling, siger hun til avisen.

9 kommentarer
Vis kommentarer