Mirakel-mand til Ekstra Bladet: Hajangreb reddede mig fra kræft

En amerikansk mand blev angrebet af en haj, da han var på ferie i Californien. Hajangrebet reddede hans liv

Eugene før og efter hajangrebet på Huftington Beach i Californien (Foto: Privat)
Eugene før og efter hajangrebet på Huftington Beach i Californien (Foto: Privat)

Eugene Finney var på badeferie med sin familie i i Californien på den amerikanske vestkyst.

Her udviklede en hyggelig svømmetur på Huntington Beach sig til et sandt mareridt.

Eugene Finney og hans tiårige datter, var i vandet og legede i de store bølger.

Fordi bølgerne var store, omfavnede Eugene sin datter og holdt om hende. Pludselig bliver han ramt af noget bagfra, som slynger ham og datteren under vandet.

Hans fortælling har været bragt i mange amerikanske medier i slutningen af denne uge, da Ekstra Bladet træffer manden pr telefon.

- Jeg er aldrig blevet ramt så hårdt før. Det gav mig øjeblikkeligt piskesmæld og store smerter, fortæller Eugene Finney til Ekstra Bladet.

Eugene Finney mistede orienteringen og fik heldigvis fat i sin datter og fik kæmpet sig op til overfladen, på trods af sine smerter.

- Det vi kom op af vandet, spurgte min datter mig, hvorfor er min ryg var smurt ind i blod, siger Eugene Finney til Ekstra Bladet, og først der gik det op for ham, at det var en haj, der havde ramt ham.

Han havde en lang flænge ned af ryggen, og redningsfolk på stranden spottede to hajer i vandet omkring det område, hvor Eugene Finney blev ramt. De lukkede stranden og familien Finney tog tilbage til deres hotel.

Dårligt nyt på hospitalet

Da Eugene Finney kom hjem til Massachusetts, hvor familien bor, havde han store brystsmerter. Derfor tog han på hospitalet for at få undersøgt, om han havde fået indvendige skader efter mødet med hajen.

- Lægen fortalte mig, at jeg havde indre skader i brystkassen, som følge af at hajen ramte mig, men det næste han sagde, ramte mig hårdere end hajen, siger Eugene Finney.

- Han fortalte mig, at de havde opdaget en kræftsvulst på størrelse med en valnød på min ene nyre.

Eugene Finney gik i chok, og han glemte helt brystsmerterne, som havde sendt ham på hospitalet.

- Jeg begyndte at tænke på, hvad der sker for folk der har kræft. De dør, så jeg kunne ikke koncentrere mig om andet, siger han til Ekstra Bladet.

Heldigvis blev kræften opdaget i så tidligt et stadie, at svulsten kunne fjernes med et kirurgisk indgreb, og uden at Eugene Finney skulle igennem kemoterapi og en lang behandling.

Da Eugene Finney blev skannet efter hajangrebet, opdagede lægerne en kræftsvulst på størrelse med en valnød på hans højre nyre (Foto: Privat)
Da Eugene Finney blev skannet efter hajangrebet, opdagede lægerne en kræftsvulst på størrelse med en valnød på hans højre nyre (Foto: Privat)
 

Held i uheld

Eugene Finney fortæller, at han aldrig ville have opsøgt hospitalet. hvis ikke han havde haft brystsmerter, efter sit møde med hajen.

- Mit helbred var egentlig fint, og jeg havde fået mit årlige tjek, så jeg ville aldrig have opdaget svulsten. Min læge fortalte mig, at jeg først ville have opdaget den, når den var vokset og kræften havde spredt sig, og så ville der ikke være mere at gøre, siger han.

Svulsten er nu fjernet, og Eugene Finney er erklæret kræftfri.

-Jeg føler mig heldig. Jeg føler, at jeg har fået en ny chance i livet, og den vil jeg ikke spilde, siger Eugene Finney til Ekstra Bladet.

1 af 2 Da Eugene Finney blev skannet efter hajangrebet, opdagede lægerne en kræftsvulst på størrelse med en valnød på hans højre nyre (Foto: Privat)
2 af 2 Eugene før og efter hajangrebet på Huftington Beach i Californien (Foto: Privat)
22 kommentarer
Vis kommentarer