Misling reddede Bodils liv: Kan vinde fornem pris

Årets hjerteredder 2019 kan i år gå til katten Misling for at redde sin ejers liv

Katten Misling. Foto: Jonas Olufson
Katten Misling. Foto: Jonas Olufson

Katten Misling kan blive årets hjerteredder 2019 sammen med ejeren Povl Valdemar Andersen og hjerteløberen Mehmet Ali Kizilkaya på fredag.

Det skriver Lokalavisen Fredensborg.

I april sidste år reddede de Povls kone, Bodil Elisabeth Rasmussen, fra et hjertestop, og det førte til en indstilling til hjerteredderprisen i november.

Katten Misling kradsede Povl i ansigtet, da Bodil stoppede med at trække vejret. Foto: Jonas Olufson Tæt på Katten vækkede Povl da hans hustru fik hjertestop

Nu skal Misling og de to hjertereddere til prisuddelingen fredag for den heroiske aktion. En aktion, som kun var mulig pga katten Misling, fortalte Povl Valdemar Andersen, da Ekstra Bladet snakkede med ham tilbage november.

- Jeg bliver vækket af katten, som kradser mig i ansigtet. Og så hopper den over på Bodils brystkasse, siger Povl Valdemar Andersen.

- Og så finder jeg jo hurtigt ud af, at der er noget galt, fordi hun er bevidstløs. Så kalder jeg 112, jeg starter med to indblæsninger og hjertemassage, fortæller Povl Valdemar Andersen.

Ikke lang tid efter kommer hjerteløberen Mehmet Ali Kizilkaya med en hjertestarter.

Arkivfoto: Martin Lehman/ RitzauScanpix Samfund Mange hjerteløbere kommer før ambulancen

Bodil blev få øjeblikke efter hentet af en ambulance og overlevede den traumatiske oplevelse - takket være den opmærksomme kat.

- Hvis du sover, så er det jo tit fatalt, så sover du direkte ind i døden. Jeg lå også og sov. Katten har jo virkelig gjort noget, fortæller Povl Valdemar Andersen.

Hjerteforeningens prisuddeling foregår på fredag i København.

7 kommentarer
Vis kommentarer