Mistænkt for terror i Tyskland er anholdt i Stockholm

En efterlyst mand, som er mistænkt for terroraktivitet i Tyskland, er onsdag anholdt i Arlanda

En internationalt efterlyst mand, som er mistænkt for terroraktivitet i Tyskland, blev onsdag anholdt i Arlanda lufthavnen ved Stockholm. Det oplyser den svenske anklagemyndighed til Expressen.

- Det drejer sig om en terrorforbrydelse i Tyskland. Jeg kan ikke svare på, hvorvidt den anholdte er tysk statsborger, siger anklager Ronnie Jacobsson, som er tilknyttet en særlig sikkerhedsenhed.

Den 35-årige mand blev pågrebet i lufthavnens udenrigshal omkring klokken 08.30 svensk tid.

Ifølge Aftonbladet skulle manden til at flyve til Tyrkiet, da en mand i paskontrollen slog alarm.

Han blev anholdt uden dramatik i paskontrollen i Arlanda-lufthavnen.

- Jeg har ikke hørt andet, end at han rejste på egen hånd, siger Ronnie Jacobsson.

Han siger, at sikkerhedspolitiet Säpo har overtaget sagen og afhører manden.

Anholdelsen af den 35-årige sker på et tidspunkt, hvor politiets tilstedeværelse i lufthavnen er blevet opgraderet.

Det er sket på baggrund af angrebet i Bruxelles lufthavn, hvor to selvmordsbombere sprængte sig selv i luften i afgangshallen i Zaventem-lufthavnen og en anden ved metrostationen Maelbeek. I alt 32 mennesker blev dræbt.

Den Bruxelles-baserede terrorcelle, der planlagde og udførte et angreb i Bruxelles 22. marts, havde oprindeligt planer om at ramme Paris.

Men gruppen blev overrasket over politiefterforskningen og valgte derfor at udføre angrebet i den belgiske hovedstad i stedet for i den franske, som ellers var planen.

- Terrorgruppen havde oprindeligt intentionen om at ramme i Frankrig igen. Men overrasket af den hastige udvikling i politiefterforskningen tog de en hurtig beslutning om at angribe Bruxelles, siger statsanklageren i Bruxelles.

/ritzau/TT

1 kommentar
Vis kommentarer