Annonce:
Annonce:

Mistede kat på flugt fra Irak: Nu bliver de genforenet

Flygtninge-familien endte i Norge og deres forsvundne kat i Berlin. Men nu har de fundet hinanden efter en efterlysning på internettet

Familien Al Alaf mistede deres kat, da de flygtede fra Irak. Foto: Tone Berg/Trønder-Avisa.
Familien Al Alaf mistede deres kat, da de flygtede fra Irak. Foto: Tone Berg/Trønder-Avisa.
Annonce:
Følg Samfund

Suva Al Alaf og hendes fem børn var på en ti dage lang og farlig flugt fra det IS-kontrollerede Mosul i Irak, før de kunne gå i land på Lesbos i Grækenland i slutningen af oktober.

Med sig på den hårde tur havde de familiens elskede kat, Kunkush, fordi de ikke kunne bære tanken om at lade det smukke hvide dyr tilbage i Irak.

Forinden havde de levet i frygt for IS-soldater, efter Suva Al Alafs mand døde af kræft.

- Da IS-soldater fortalte, at de ville gifte sig med mig og min ældste datter, måtte vi flygte, siger Suva Al Alaf til Trønder-Avisa.

Den knap tre-årige hankat lå i noget, der minder om en picnickurv med låg, på turen, men da de satte fødderne på land efter den farlige tur i gummibåd over Middelhavet fra Tyrkiet til Grækenland, mistede de katten.

Annonce:

- Pludselig blev Kunkush skræmt af noget og gled ud af sin kurv. Vi ledte og ledte, men fandt ham ikke, fortæller Suva Al Alafs 18-årige søn, Rehab Hasan til Trønder-Avisa.

 

Bragt til Tyskland
Familien, der tæller mor og fem børn, var nødt til at rejse videre uden katten og endte i Norge - først Oslo og derefter Steinkjer.

Katten blev fundet kort tid efter, men igen kunne huske, hvad familien hed, og i stedet tog en tysk frivillig hånd om katten, fik den øremærket og vaccineret og tog den med til et dyreinternat i Tyskland. Desuden fik katten sin egen facebook-efterlysnings-side i forsøget på at finde hans ejermænd, ligesom flere internationale medier delte efterlysningen.

Det gjorde, at Suva Al Alafs bror så den hvide kat med de gule øjne og kontaktede sin familie. Og på smukkeste vis ser det nu ud til, at familien bliver genforenet med deres kat.

- Jeg er sikker på, at det er ham. Helt sikker. Jeg så det med det samme. Jeg kan mærke det her, siger moren, Suva Al Alaf til Trønder-Avisa.

Annonce:

Når de om formentlig kort tid bliver genforenet med deres familiekat er det dog lidt af en kendis, de får tilbage. Katten, som de frivillige kaldte Dias, har fået sin egen Twitter-profil, hvor der bliver postet billeder, og sin egen side, hvor man kan donere penge til dyrelæge-regninger og udgifter til genforeningen.

Satte sig i familiens og kattens sted
På Facebook-siden skrev de frivillige i går, at kattens familie er fundet, at han reagerer på sit rigtige navn Kunkush, og at de nu koordinerer genforeningen, hvor en frivillig tager turen til Norge med katten for at sikre, at det kommer til at foregå sikkert. I samme moment opfordrer de folk til at respektere kendis-kattens - og familiens - privatliv.

Michelle Nhin, der står bag Facebook-siden, skriver til Ekstra Bladet, at holdet bag efterlysningen er dyreelsker, men først og fremmest folk, der tror, at alt levende skal have mulighed for at blomstre på den bedst mulige måde.

Annonce:

- Da denne kat blev adskilt fra sin familie, satte vi os i ikke bare familiens, men også kattens sted. Vi ønsker at vise, hvordan folk kan ændre udfaldet af en situation ved at være positive, håbefulde og fulde af kærlighed. Vi har støtter over alt, der deler opslag fra Facebook-siden. Det er fantastisk at se, skriver Michelle Nhin, der står bag Facebook-siden, til Ekstra Bladet.

- Nu hvor familien er lokaliseret, koordinerer vi med de respektive parter, så alt bliver gjort smidigt. Det har været en glad og overvældende oplevelse, skriver hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: