Mobilnetværk nede: Kunder kan ikke ringe

Kunder hos flere teleudbydere oplever lige nu store problemer med at ringe og modtage opkald på deres mobiltelefon

Opdateret: Telmore oplyser 11.09, at problemerne er løst, og at det igen er muligt at foretage opkald for alle deres kunder.

Teleselskaberne Yousee og Telmore, der er ejet af TDC, var søndag morgen og formiddag ramt af et større nedbrud på deres netværk.

Nu er netværket dog oppe at køre igen, og alle de berørte kunder skulle gerne kunne ring og modtage opkald.

Det bekræfter kommunikationsansvarlig hos TDC Anders S. Brandtoft over for Ekstra Bladet, ligesom både Telmore skriver det på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslagende ...

Søndag vågnede flere af kunder til de selskaber, der benytter TDC's netværk - heriblandt Yousee og Telmore - op til en telefon, der ikke helt fungerede, som den skulle

Konsekvensen af nedbruddet var ifølge flere kommentarer på Yousees Facebookprofil, at flere af selskabets kunder ikke kan ringe fra deres telefon eller modtage opkald.

TDC oplyste søndag formiddag over for Ekstra Bladet, at ikke alle kunder var ramt, ligesom at det stadig var muligt at skrive sms'er, gå på internettet, og hvad man ellers bruger sin telefon til udover at modtage og foretage opkald.

Problemer med at kontakte politi og sygehuse
Københavns Politi oplyste på deres Twitter søndag formiddag, at der var problemer med opkald til 1-1-2 via flere telesekskaber.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Ifølge Michael Andersen, vagtchef hos Københavns Politi, skulle man dog snart være oppe at køre igen:

- Det går den anden vej. Man har fået renset kablerne, så det kører igen. Folk vil opleve, at de virker igen inden for kort igen.

Vagtchefen tør ikke sige om problemet er relateret til nedbruddet hos Yousee og Telmore.

Region Syddanmark oplyser til Ritzau, at det ikke er muligt at kontakte sygehuse i regionen. Folk har derfor ringet 112 for at komme i kontakt med sygehusene. Men det overbelaster nødnummeret - og regionen opfordrer derfor folk til ikke at benytte 112, medmindre det er nødvendigt.

Afviser ikke kompensation
Hvor længe nedbruddet har stået på vides endnu ikke, men flere Telmore-kunder fortæller til Ekstra Bladet, at de har haft problemer med at ringe og modtage opkald siden lørdag aften.

Om de pårørte kunder kan se frem til en kompensation er for tidligt at sige, oplyser TDC, der vil forholde sig til det spørgsmål senere.

346 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere