Modig eller dum: Han går direkte hen mod en 4 meter stor hvid haj

Se det chokerende øjeblik, hvor Dale Pearson i vandet går direkte hen mod en såret hvid haj, der svømmer rundt på lavt vand

Følg Samfund

Nogen gange siger billeder mere end tusinde ord. Det gælder også for den her utrolige video, hvor amerikaneren Dale Pearson i lavt vand går direkte hen mod en 4,2 meter lang såret haj, der svømmer rundt i det azurblå hav lige foran hans hus ved Cortes Havet i Mexico.

Det utrolige øjeblik, hvor Dale Pearson kun er ganske få meter fra den store hvide haj, blev filmet den 27. maj. I starten troede Dale Pearson, at det var en hammerhaj, der baskede rundt i vandet. Men da Pearson pludselig ser hajens hoved, bliver han klar over, at det en hvid haj, der netop er den haj-type, der har angrebet flest mennesker i verden. Og Pearson er selvfølgelig helt lamslået af erkendelsen og råber:

En fucking hvid haj
- Det er en fucking hvid haj. Hold da kæft, råber Dale Pearson, der bor tæt på byen Puertecitos på halvøen Baja California i Mexico.

Her ser man også et nærbillede af den store hvide haj samt et billede, hvor man kan se dens typiske skræmmende hoved.(Foto: Caters)
Her ser man også et nærbillede af den store hvide haj samt et billede, hvor man kan se dens typiske skræmmende hoved.(Foto: Caters)
 

Da Pearson gik gennem det lave vand og ganske tæt på den hvide haj, kunne han se, at den var alvorligt såret lige bag sin haj-finne, hvor man kan se et dybt blødende sår. Pearson mener imidlertid samtidigt, at den store haj ikke var strandet på det lave vand, men at den derimod befandt sig der for at jagte og spise pilrokker.

Hajen overlever
Officielle eksperter fra Marine Conservation Science Institute i California har set videoen og udtaler, at sårene bag haj-finnen højst sandsynligt stammer fra, at den store haj er blevet såret af propellerne fra en bådskrue, men at hajen angiveligt vil overleve på trods af de store sår.

 

  

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.