Modtager Annicas besked efter 20 år: Så indser de, hvad de har gjort

Annica modtog en invitation til et elevtræf 20 år efter, at hun gik ud af klassen på grund af mobning - hendes svar fik dem til at måbe

Annica har valgt at dele sin historie for at fortælle, at det ikke er dem, der bliver mobbet, der er noget galt med. Foto: Privat
Annica har valgt at dele sin historie for at fortælle, at det ikke er dem, der bliver mobbet, der er noget galt med. Foto: Privat

I skolen blev svenske Annica mobbet så slemt, at hun til sidst måtte skifte klasse. Siden har hun ikke hørt meget fra dem, hun gik i klasse med, der gjorde hendes liv til et helvede - før nu.

De inviterede hende nemlig til elevtræf 20 år efter, at hun gik ud, og hendes svar fik dem endelig til at indse, hvad de havde gjort.

Det skriver Göteborgs-Posten.

- Først undrede jeg mig over, hvorfor jeg fik en invitation, for jeg skiftede jo klasse. Det var ubehageligt at læse om, hvordan de ville fejre det. Så følte jeg, at havde brug for at gøre noget, forsvare et andet virkelighedsbillede end det, der blev tegnet, fortæller Annica, der i dag er 36 år, til avisen.

Annica følte slet ikke, at de andre kunne se, hvad de havde udsat hende for, så hun besluttede sig for at skrive dette opslag på eventet på Facebook:

Kære 9C,

Tak for invitationen til 20 års jubilæet, tænk, at det er så længe siden, at vi blev færdige med folkeskolen. Nogle gange føles det som i går.

Hvor fedt, at I kan se tilbage på de år med så fine minder. For mig var det den mørkeste periode i mit liv.

I kan måske huske, at jeg skiftede klasse i ottende? Det var for at undgå den pludselige stilhed, der kunne komme, når jeg gik på gangen, den spottende latter bag min ryg og de kølige blikke i klasseværelset.

Det nogle af jer i klassen helligede jer selv til kaldes nemlig for mobning. Det sjove ved mobning er at det aldrig rigtigt forsvinder. Selv efter 20 år. Jeg kan stadig høre den der spydige stemme i hovedet, som siger at jeg er værdiløs, selvom jeg godt ved, at det ikke passer.

Men I er sikkert gode mennesker i dag. Måske har nogle af jer børn. I så fald håber jeg at de slipper for at vågne med en stor klump i maven hver morgen, når de skal i skole. For det fortjener ingen.

Ps. i stedet for at bruge penge på en rejse til Stockholm og elevtræffet, har jeg doneret 2.000 kroner til Friends (organisation, der kæmper mod mobning, red.).

Annica frygtede det værste, da hun skrev beskeden, men hun blev overrasket over, hvordan mobberne tog hendes besked. De sagde nemlig noget, hun aldrig havde hørt før.

- Jeg fik en del private beskeder. Dem, der skrev beskederne angrede, sagde undskyld og bad om tilgivelse, fortæller Annica.

Annica har også delt sin historie på organisationen 'Friends' Facebook-side, hvor mere end 42.000 mennesker har liket opslaget. Her skriver hun også i en kommentar, hvordan deres reaktion kom bag på hende. Hun føler nu endelig, at hun kan lukke det kapitel bag sig.

- Reaktionen blev overhovedet ikke fornægtelse og skældud, som jeg havde frygtet, men mange følte sig ramt af det og skrev oprigtigt og undskyldte. Bare det at få det anerkendt og ikke tro at det hele fandtes i mit hoved, gjorde en stor forskel, skriver Annica.

66 kommentarer
Vis kommentarer