Mødte op til afgangsbal i denne kjole: Nu lægges hun for had på nettet

Amerikanske Keziah Daum er kommet en tur i vridemaskinen på de sociale medier, efter hun dukkede op til afgangsbal i 'den forkerte kjole'

Det, der for en 18-årige pige skulle have været et mindeværdigt opslag, hun med glæde kunne kigge tilbage på om mange år, gik helt anderledes end forventet.

Keziah Daum fra Utah dukkede op til det såkaldte 'Prom' i den kinesiske kjole 'qipao' med ordene 'PROM' sammen med sin date.

En 'qipao' stammer fra 1920'ernes Shanghai og er en silke- eller bomuldskjole i et stykke, der er meget kropsnær.

I selvsamme opslag har hun delt flere billeder. Særligt billedet hvor hun står blandt venner og veninder, mens de laver et V med fingrene og står foroverbøjet får kritik for at være nedladende.

'Min kultur er ikke din afgangskjole'
Specielt Twitter-brugeren Jeremy Lam føler sig stødt over Keziah Daums påklædning. På sin profil har han 're-tweetet' opslaget fra den unge pige med ordene 'Min kultur er ikke din afgangskjole'. Et tweet der i skrivende stund er er blevet delt mere end 40.000 gange og høstet intet mindre end 178.000 likes.

Herefter giver han sig tid til at forklare, hvad en 'qipao' er og hvad den kulturelt betyder for kineserne. Blandt andet fremhæves det, at kjolen i sine tidlige år, blev anset for at være et stykket aktivistisk kunst i en tid, hvor kvinder blev undertrykt.

Ligeledes blev kjolen båret af både rig og fattig, og var på den måde med til at nedbryde muren mellem klasserne, ifølge Jeremy Lam.

Andre kommer dog også den unge pige til forsvar. Blandt andet brugeren 'MissGinaDarling', der skriver, at hun selv er asiat og på ingen måde føler sig truffet - hun synes tværtimod, at Keziah Daum er smuk i kjolen.

Står fast trods hadebeskeder
De mange beskeder og henvendelser er også blevet for meget for Keziah Daum, som i et opslag skriver, at hun ikke havde til hensigt at være respektløs overfor den kinesiske kultur.

I samme opslag slår hun også fast, at hun absolut ikke har tænkt sig at slette opslaget, da hun ikke har gjort andet end at vise sin kærlighed til kulturen, inden hun afslutningsvis konstaterer, at der blot er tale om en 'fucking' kjole.

Generelt skal man træde varsomt på de sociale medier. Det måtte en ung pige fra New Orleans mærke på egen krop, da hun blev gjort voldsomt til grin, efter hun ville vise sin flotte kjole frem.

148 kommentarer
Vis kommentarer