Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Mønsterelev sendes tilbage til Indien: Mor blev dansk statsborger
Danmark sender 6. februar gymnasieeleven Mishti Dixit ud af Danmark, fordi hendes mor har fået dansk statsborgerskab
Gymnasieeleven Mishti Dixit skal rejse ud af Danmark, fordi hendes mor har fået dansk statsborgerskab.
Gymnasieeleven Mishti Dixit skal rejse ud af Danmark,
fordi hendes mor har fået dansk statsborgerskab.
Annonce:
Følger SamfundFølg Samfund
Familien er i sorg. Vennerne er i chok, og hovedpersonen selv, Mishti Dixit, er dybt ulykkelig.
4. februar fylder gymnasieeleven Mishti Dixit 20 år. 6. februar får hun enkeltbillet til Indien i 20 års fødselsdagsgave af Danmark.
Årsag?
Mishti Dixit mor, Akhansha Roy, blev dansk statsborger, fremgår det af afgørelsen fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).
'Styrelsen for International Rekruttering og Integration inddrager hermed din opholdstilladelse i Danmark som medfølgende familiemedlem til Akanksha Roy, idet grundlaget for din opholdstilladelse ikke længere er til stede, fordi Akanksha Roy nu er dansk statsborger.'
'Det betyder også, at du ikke længere har ret til at arbejde i Danmark', fremgår det afgørelsen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.
Annonce:
Straffes for lang sagsbehandling Med afgørelsen er Mishtis opholdsgrundlag frafaldet, fordi hun før var tilknyttet sin mors permanente opholdstilladelse, og fordi hun ikke var under 18 år, da SIRI's afgørelse faldt, kan hun heller ikke blive statsborger.
- Jeg har haft permanent opholdstilladelse, da jeg har arbejdet i flere større medicinalvirksomheder. Jeg søgte i 2018 dansk statsborgerskab, der inkluderede min datter, men sagsbehandlingen tog over to år og i mellemtiden fyldte Mitshti 18 år. Derfor mistede hun sin chance for at få statsborgerskab, fordi hun blev myndig.
En tydelig berørt mor efter SIRI's afgørelse, der sender hendes 19-årige datter ud af Danmark. - Jeg vil ikke have søgt opholdstilladelse, hvis jeg vidste, det her var konsekvensen, siger hun Foto: Jonathan Damslund
- Vi lever normalt et helt almindeligt liv, men da min datter fik 30 dage til at forlade Danmark, fordi jeg blev dansk statsborger, væltede vores verden sammen. Der venter intet liv for Mitshi i Indien. Hun har ingen i Indien, udover min gamle mor, men hun har ingen kontakt til sin far, siger Akhansa Roy.
Intet svar fra ministeriet Hun bliver suppleret af Mishti Dixit danske stedfar, Lars Friis, der driver egen virksomhed og er direktør.
- Det helt forrykte her er jo, at hvis du har permanent opholdstilladelse, men bliver dansk statsborger, så bliver den person på din permanente opholdstilladelse smidt ud.
Annonce:
- Vi har forsøgt at køre sagen med advokat, og vi ville egentlig undgå medierne, men nu er vi kommet så tæt på deadline, og de svarer os ikke inde i ministeriet, så vi er grebet af panik, siger Lars Friis.
Læs flere historier her
Her er et uddrag af, hvad Ekstra Bladet mere har skrevet om reglerne for familiesammenføring og opholdstilladelser og de danskere, som de rammer:
26. april forlod russiske Vlada Shadots Danmark og sin danske hustru, fordi parret fik afslag på familiesammenføring på grund af en detalje om deres boligforhold.
39 lønsedler og 23 andre dokumenter var ikke bevis nok for, at Carsten Würtz har boet og arbejdet i Spanien. Derfor må han ikke få sin kone til Danmark, og nu har han taget konsekvensen og har forladt landet.
Henrik og Sujitra har i årevis kæmpet for permanent opholdstilladelse til Sujitra. De oplever, at reglerne hele tiden ændres og strammes, så det bliver praktisk talt umuligt at opnå.
2200 siders dokumentation var ikke nok til at bevise Lasse og Milas samliv og ophold i Sverige. Det tog dem to år at få myndighederne til at omgøre deres sag.
S og LA kan sagtens høre, at Bjarne kan tale dansk - uden at skulle se hans 39 år gamle danskkarakterer. De medgiver, at lovgivningen sætter ham i en håbløs situation.
I sin ansøgning om opholdstilladelse lagde amerikanske Cady vægt på, at hun ønskede at være sammen med sin danske kæreste, lære sproget og bidrage til det danske samfund. Det skulle hun aldrig have gjort.
På grund af reglerne om familiesammenføring føler Jonas Milner sig nødsaget til at flytte til Sverige, hvis han vil være tæt på sin alvorligt syge far og samtidig kunne være sammen med sin brasilianske kæreste.
Danske Zahra Rezai har i årevis kæmpet for at få sin mand til Danmark. Efter at Ekstra Bladet gik ind i sagen, har det vist sig, at afslagene, parret har fået, skyldes en alvorlig fejl begået af myndighederne.
- Dengang Mattias Tesfaye blev minister, sagde han, at for at kunne forsvare udlændingepolitikken, så skal man også kunne forklare den. Og jeg synes ærlig talt, at der er mange ting i de her regler, vi ikke kan forklare, siger Rosa Lund (EL) om reglerne for familiesammenføring.
Bjarne er harm over, at politikerne tager så let på de regler, der har adskilt ham fra hans kone. De mener nemlig, at han 'relativt let' kan få en ny danskprøve. Men det er han ikke enig i.
- Hvis det var så nemt, havde jeg jo bare gjort det, tordner Bjarne Toft Jakobsen.
Der er brug for bedre vejledning til familier, der søger familiesammenføring i Danmark, så de ikke 'farer vild i reglerne'. Det erkender udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i et interview med Ekstra Bladet.
Danskeres udenlandske ægtefæller må ikke arbejde, udføre frivilligt arbejde eller gå på sprogskole i Danmark, mens deres ansøgning behandles. Det er, mener integrationsministeren, helt fornuftigt.
Ekstra Bladet var med i lufthavnen, da Hossain Ahmadi blev forenet med sin kone og søn, efter at vi havde afdækket den alvorlige fejl, der havde holdt dem adskilt i fire år.
Historien endte lykkeligt for parret, da Hossain Ahmadi få måneder efter fik opholdstilladelse i Danmark.
Foto: Henning Hjorth
Siden Mitshi fik inddraget sin opholdstilladelse 7. januar, har familien gjort alt i deres magt til at ændre beslutningen, men uden held.
- Set i bagklogskabens klare lys skulle vi have inddraget en advokat tidligere, siger Lars Friis.
Mønsterelev og integreret Mishti Dixit kom til Danmark fra Indien i 2015, efter hendes mor i 2008 kom til Danmark. Det skyldes, at Mishti Dixits mor og far gik igennem en skilsmisse. I Indien er reglerne som udgangspunkt, at faren får fuld forældremyndighed, når mor og far går fra hinanden.
Efter syv år fik Akhansha Roy endelig den fulde forældremyndighed over Mishti. Det afgjorde Indiens Højesteret i 2015, hvorefter Mishti Dixit kom til Danmark. En kamp som Akhansha tog sideløbende med sit fuldtidsjob hos Novo Nordisk.
Mishti Dixit står til at hjemsendelse senest 6. februar, fordi hendes mor har fået dansk statsborgerskab. Foto: Jonathan Damslund
Annonce:
Siden har Mishti Dixit gjort alt i sin magt for at integrere sig. Hun begyndte på Maglegårdsskolen i 6. klasse i Hellerup. Hun tog et intensivt sprogforløb, som hun gennemførte på den halve tid. Hun blev kåret til årets spiller i 2016 i sin fodboldklub, HIK. Hun har været aktiv i Gentofte Musikskoles pigekor. Derudover blev hun også i 7. klasse udtaget til et treårigt science-forløb for højtbegavede elever.
Nu går hun i 3.g på Frederiksberg Gymnasium, og efter planen skulle hun have sat huen på sit hoved som bevis på tre års hårdt arbejde. Alt det er nu revet væk under hende, fordi hendes mor fik et dansk statsborgerskab.
Lovforslag på vej Et beslutningsforslag, der blev stillet af Radikale Venstre, er allerede på trapperne.
Det skal ændre den nuværende praksis, hvor medfølgende ægtefæller og børn til en arbejdstager ikke mister deres opholdstilladelse, hvis arbejdstager skulle opnå dansk indødsret.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Det skal medvirke, at folk fremover ikke havner i samme situation.
Lovændringen er fortsat ikke trådt i kraft, hvorfor Mishti Dixit fortsat skal være ude af landet fra på søndag.
Ekstra Bladet har været i kontakt med SIRI, der henviser til Udlændinge- og Integrationsministeriet. Ministeriet fortæller til Ekstra Bladet, at fordi familien har klaget, er sagen ikke endeligt afgjort.