Møre af coronakrisen

NU ER DET NOK: Respekten for coronareglerne var intakt, mens der til gengæld kunne spores træthed og frustrationer over, at Danmark nu har været lukket ned i en måned, da Ekstra Bladet blandede sig med folkemængden ved Kalø Slotsruin på Djursland

Solen skinner netop nu i store dele af landet, hvilket har fået mange til gå udenfor. Det er også fint, så længe folk husker, at de ændrede forsamlingsregler fortsat gælder. Sådan lød Rigspolitiets besked før weekenden. Video: Ritzau Scanpix.
Følg Samfund

Køen var lang og tålmodigheden intakt i og uden for slotscaféen, hvor især isvafler var i høj kurs hos påskefolket, som i usædvanligt stort antal havde lagt vejen forbi området ved Kalø Slotsruin på Djursland langfredag eftermiddag.

Under den blå himmel i den friske forårsluft var en spadseretur ved den smukt beliggende slotsruin i bunden af Aarhus bugten få kilometer fra Rønde et sandt tilløbsstykke, og det kunne mærkes i den nærliggende Kalø Slotscafé.

Foto Claus Bonnerup
Foto Claus Bonnerup

- Vi har enkelte gange måttet bede folk om at gå ud eller at huske på de to meters afstand til hinanden, men i store træk respekterer alle 'coronareglerne' med smil, venlighed og tålmodighed, siger Mette Holme, der sammen med sin mand, Claus Andersen, er indehavere af den velbesøgte  café med priser, der matcher selv de højeste af slagsen i ferielandet - også selvom kunderne skal nyde deres indkøb ude i det fri.

Mindst et par hundrede biler fylder parkeringspladserne på begge sider af vejen, og i trængslen er der også plads til cyklister og motorcyklister. Nok er stedet ofte velbesøgt i sommerhalvåret, men denne påskedag er det stukket helt af, medgiver Mette Holme.

- Årsagen er vel en kombination af det gode vejr, og at mange mennesker har ferie og, ikke mindst, at man kan opholde sig uden for og med passende afstand, vurderer Mette Holme.

Bedre stimulation i skolen

Familien Christensen fra Grenaa kunne nikke genkendende til, at valget af udflugtssted var styret af coronatanker. Jane Cita og Rasmus Christensen med deres to børn - Noam på fem og Alberte på to år - nød tydeligvis at få frisk luft i ansigterne væk fra den hjemlige matrikel, hvor de som så mange andre har tilbragt megen tid de seneste fire-fem uger.

Foto Claus Bonnerup
Foto Claus Bonnerup

- Vi ville gerne have frisk luft og motion, og så vidste vi på forhånd, at hvis der var for mange, kunne vi hurtigt hoppe ind i bilen og køre et andet sted hen, siger Jane Cita Christensen, der som sin mand glæder sig til, at landet åbnes så småt igen efter påske. Konkret for familien betyder det, at sønnen Noam på onsdag skal i skole.

- Selvom vi har forsøgt, så kan vi ikke blive ved med at stimulere ham på samme måde, som når han er sammen med jævnaldrende og andre voksne, siger Rasmus Christensen.

Berører kun det højst nødvendige

Casper Højberg og Silvia Lemke fra Risskov er også frustrerede over, at alt har været lukket ned i, hvad de efterhånden opfatter som lang tid, så for dem føltes luftforandringen ved Kalø Vig ekstra kærkommen.

Foto Claus Bonnerup
Foto Claus Bonnerup
 

- Vi går ofte ture i Risskov, men forandring fryder. Især når man godt kan mærke en vis træthed ved denne coronasituation, siger Casper Højberg.

Tyskfødte Silvia Lemke spurgte ellers Casper Højberg, om de skulle køre et andet sted hen, da de så de mange biler ved deres ankomst. Men de tog chancen og fortrød ikke deres valg, selvom de langt fra var alene på vandrestien hen mod slotsruinen.

- Folk er generelt gode til at tage hensyn og holde afstand. Vi medbringer selv håndsprit og undlader at røre ved håndtag eller andet, som vi kan undgå at berøre, forklarer Silvia Lemke, der har måttet aflyse et planlagt familiebesøg i Tyskland i påsken som følge af coronakrisen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind