Annonce:
Annonce:

'Moffe' er cannabisdømt: Nu vil han i Folketinget

Med hjælp fra sin datter samler Claus ”Moffe” Nielsen likes til en opstilling til Folketinget

Claus
Claus "Moffe" Nielsen er dømt for at fremstille canabisolie. Nu vil han i Folketinget. Foto: screenshot
Annonce:
Følg Samfund

Claus "Moffe" Nielsen, der sidste år blev dømt for ulovligt salg af cannabisolie, stiller nu op til Folketinget. Det skriver DR Sjælland.

"Moffe" blev landskendt for at fremstille og sælge cannabisolie til medicinsk brug. Det er ulovligt, og derfor blev han dømt til halvandet års fængsel. Heraf et halvt års betinget.

Opstillingen til Folketinget startede som en halvvejs spøg på Facebook, da hans datter Rasmina Damsgaard Nielsen delte et billede af sig selv med et skilt med teksten: 'Hvis jeg får 5.000 likes på dette billede, har min far Claus Moffe Nielsen lovet at stille op til Folketingsvalget 2019. Hilsen 'Lilleskid'.'

Jeg ved noget om cannabis
Og nu fanger bordet, siger Claus 'Moffe' Nielsen:

Annonce:

- P.t. ser det ud til, at vi når de 5.000, og så kan jeg lige så godt sætte det i gang. Der er ikke nogen grund til at vente med det, siger han til radioprogrammet 'Klik' på DR's P4 og tilføjer:

- Så ja, jeg kommer nok til at stille op til Folketinget.

Moffe skal i landsretten for salg af medicinsk cannabis

Claus"Moffe" Nielsens datter Rasmina Damsgaard Nielsen havde hørt sin far brokke sig over demokratiet i Danmark, så hun kaldte ham dobbeltmoralsk, da han fortalte hende om sine planer.

Han mener nemlig, at politikerne på Christiansborg ikke ved, hvad de taler om, når de diskuterer brug af medicinsk cannabis, og at de bruger alt for lang tid på at tale om det.

- Jeg ved noget om cannabis, og det er én af de ting, jeg vil stille op på. Det er blandt andet legalisering af cannabis og at folk kan få lov til at dyrke det hjemme i deres egen have, siger Claus "Moffe" Nielsen og uddyber sine synspunkter overfor "Klik":

Annonce:

Klar med mærkesag
- Det er en ganske ufarlig plante. Der er ikke nogen, der nogensinde er døde af det her. Hvis du har planten stående i haven, og børnene spiser af den, er det værste, der kan ske, at de bliver lidt trætte og falder i søvn. Som far til fire ved jeg, at det ikke altid er en dårlig ting.

Hvis Claus "Moffe" Nielsen stiller op til Folketinget, bliver hans mærkesag legalisering af cannabis til medicinsk og rekreativt brug. Først skal han dog igennem en ankesag i Landsretten senere på måneden, hvor anklageren kræver en strengere straf for salg af cannabisolie.

Derefter skal der samles underskrifter, og så skal valgbarheden vurderes. Den proces kan man læse mere om her på økonomi- og indenrigsministeriets hjemmeside.

Der skal senest være valg til Folketinget i juni næste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: