Annonce:
Annonce:

Mohamad mødte Bilka: Sådan blev udfaldet

Den 17-årige tidligere servicemedarbejder i Bilka har fået en undskyldning og blevet tilbudt genansættelse

Annonce:
Følg Samfund

Sidste gang Mohamad Al Jawaheri sad over for en leder i Dansk Supermarked endte det med, at han underskrev sin egen opsigelse.

Ifølge den 17-årige ungarbejder skete det under tvang fra hans afdelingschef i Bilka Næstved med den begrundelse, at han havde stødt nogle mennesker i en debat om islam på den islam-fjendtlige Facebook-gruppe JA TIL FRIHED - NEJ TIL ISLAM kort før jul.

Her er hele Facebook-tråden

Her til morgen sad Mohamad foran repræsentanter fra HR-afdelingen i Dansk Supermarked A/S, der havde indkaldt ham og hans advokat Nima Nabipour til møde på neutral grund hos Dansk Erhverv i indre København.

Efter et to timer langt møde kom Mohamad, advokaten og pressechefen i Dansk Supermarked, Mads Grand, ud. Sidstnævnte beklagede forløbet over for Mohamad og sagde, at Dansk Supermarkeds interne undersøgelse har vist, at Bilka har begået to procedurefejl.

Annonce:

Dels at Mohamad ikke har haft en bisidder til samtalen, hvor han endte med at underskrive sin opsigelse, fordi Bilkas virksomhedspolitik foreskriver det. Dels at han ikke skulle have været præsenteret for en opsigelse, men at sagen skulle have været undersøgt yderligere.

17-årige Mohamad dagen derpå: Det var ret vildt

Dansk Supermarked beklager forløbet meget.

17-årige Mohamad: Jeg skrev intet krænkende

Mohamad var efterfølgende glad for udfaldet.

- Det er lettende. Det viser også bare, at jeg har ret i min sag, siger Mohamad og understreger, at det aldrig har handlet om at få økonomisk oprejsning fra hans side.

- Det har handlet om hele princippet om, at min ytringsfrihed var krænket, og der har været nogle procedurefejl. Der har på intet tidspunkt været et økonomisk aspekt, siger Mohamad.

Han er glad for jobtilbuddet og vil overveje det.

- Selvfølgelig så udelukker jeg ikke noget. Den her mulighed er også åben. jeg vil overveje sagen og drøfte det med min advokat og tage en beslutning, sagde han efterfølgende

Aftalen betyder, at sagen nu er lukket, og at Mohamad ikke vil gå efter en erstatning fra Dansk Supermarked.

Annonce:

Bjørn 'anmeldte' Mohamad til Bilka: Jeg var vred

- Mohamads ønske har været at få oprejsning i den her sag, og man anerkender, at der er sket nogle fejl, som ikke burde være sket. Særligt når man er ungarbejder under 18. Det har aldrig drejet sig om økonomien for Mohamad. Det har handlet om samarbejde og dialog så vi sammen, hvis vi skal citere statsministerens nytårstale, kan passe på de fælles danske værdier. Heriblandt også ytringsfriheden, siger advokaten Nima Nabipour.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: