Mohamads advokat før Bilka-møde: Hvem tager arbejdstøj på for at sige op?

17-årige Mohamad Al Jawerheri har hyret advokat til at hjælpe sig forud for møde med Dansk Supermarked tirsdag

17-årige Mohamad Al Jawerheri skal tirsdag til møde med repræsentanter i Dansk Supermarked, der ejer Bilka. (Foto: Philip Davali)
17-årige Mohamad Al Jawerheri skal tirsdag til møde med repræsentanter i Dansk Supermarked, der ejer Bilka. (Foto: Philip Davali)

17-årige Mohamad Al Jawerheri er forberedt til fingerspidserne, når han tirsdag møder op i et mødelokale i hos Dansk Erhverv for at mødes med repræsentanter fra HR-afdelingen i Dansk Supermarked A/S.

Han har nemlig - sammen med sine forældre - hyret en advokat, som vil tale Mohamads sag, og som har erfaring fra andre arbejdsretlige sager, hvori medarbejdere af den ene eller anden årsag uretmæssigt er stoppet på deres job.

Det er Dansk Supermarked, som har indkaldt Mohamad til møde. Det sker efter den massive presseomtale, som Mohamads sag har fået, efter at han - ifølge eget udsagn - er blevet tvunget til at underskrive sin egen opsigelse som serviceassistent i Bilka i Næstved StorCenter.

Og skal man tro advokat Nima Nabipour fra advokatfirmaet Christiansen & Goldschmidt, som repræsenterer Mohamad under mødet i morgen, så har Bilka og Dansk Supermarked en meget dårlig sag.

- Sagen er usaglig i forhold til en afskedigelse, såfremt det skulle være Dansk Supermarked, der skulle have ønsket at afskedige Mohamad. Hvis det forholder sig sådan, at han er blevet presset til at underskrive sin egen afskedigelse, fordi det ellers ville få konsekvenser for hans fremtidige arbejdsliv, så er det den pågældende medarbejder i Bilka, der har sagt sådan, som ikke er helt fin i kanten. Det tenderer afpresning eller trusler, siger Nima Nabipour.

Se også: 17-årige Mohamed: - Internetdebat fik mig fyret fra Bilka

Debat på Facebook
Hele sagen om Mohamad Al Jawerheri er ansporet af en debat på Facebook, hvor Mohamad valgte at søge medlemskab i gruppen 'ja til frihed - nej til islam'. Her kom han hurtigt i diskussion med flere af gruppens medlemmer. Diskussionen handlede om islam, og Mohamad forsvarede sin religion i den debattråd, som senere er blevet gengivet flere gange i pressen.

Mohamad Al Jawerheri blev ifølge sit eget udsagn tvunget til at sige sin stilling som serviceassistent i Bilka i Næstved StorCenter op. (Foto: Philip Davali)
Mohamad Al Jawerheri blev ifølge sit eget udsagn tvunget til at sige sin stilling som serviceassistent i Bilka i Næstved StorCenter op. (Foto: Philip Davali)

Også Mohamads arbejdsplads - Bilka i Næstved - blev nævnt i tråden, uden at der blev talt dårligt om Bilka.

Diskussionen fik flere af gruppens medlemmer til at kontakte Bilka i Næstved for at kræve Mohamad fyret. Og da han senere mødte på arbejde, ventede hans chef ifølge Mohamads eget udsagn på ham med en opsigelse, som Mohamad skulle skrive under på.

Mohamad Al Jawerheris ansættelse hos Bilka stoppede, ifølge Mohamad, fordi han havde stødt nogle mennesker på Facebook. Foto: Philip Davali Samfund - 29. dec. 2015 - kl. 14:45 17-årige Mohamad: Jeg skrev intet krænkende

Ifølge Nima Nabipour er det uden for enhver tvivl, at Mohamad Al Jawerheri selv ønskede at stoppe som ansat i Bilka.

- Den dag, han blev bedt om at skrive under på sin egen opsigelse, der kom han iklædt sit arbejdstøj. Hvis en person ønsker at sige sin stilling op og kommer på arbejde for at gøre det, så er det vist usædvanligt, at man møder op i arbejdstøj. Det er i og for sig det bedste bevis for, at Mohamads ikke ønskede at sige op, siger Nima Nabipour til Ekstra Bladet.

Samfund - 29. dec. 2015 - kl. 12:08 Bjørn 'anmeldte' Mohamad til Bilka: Jeg var vred

Uklart hvad dagsorden er
Ekstra Bladet har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Dansk Supermarked, efter at det kom frem, at Dansk Supermarked altså nu har besluttet sig for at indkalde Mohamad Al Jawerheri til møde.

Pressechef Mads Hvidtved Grand henviser dog til tidligere udtalelser i en SMS.

- Det er klart, at hvis det er foregået, som han beskriver det, så er det ikke i tråd med, hvordan vi ønsker at bedrive ledelse eller normalt håndterer sager i virksomheden, sagde Mads Hvitved Grand, tidligere til Ekstra Bladet.

Se også: Bilka vil undersøge fyringen af 17-årige Mohamad

Det er uklart, hvad mødet skal handle om, og heller ikke Nima Nabipour ved det med sikkerhed.

- Med de meldinger, der er kommet, tyder det på, at Dansk Supermarked er ved at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Nu må vi se, hvad de vil. Det kan være, at de vil tilbyde Mohamad at få sit job tilbage. Det kan også være, de vil tilbyde en kompensation eller noget tredje. Det vil vise sig i morgen. Men det er dem, der har indkaldt til mødet, og vi har naturligvis tænkt os at møde op, siger Nima Nabipour.

Nima Nabipour er forholdsvis nyuddannet advokat. Han har i en periode fungeret ved anklagemyndigehden hos Københavns Politi, hvor han fortrinsvis behandlede straffesager. Siden sin uddannelse er han blevet en del af fællesskabet CPH LEX Advokater, som er en del af advokatfirmaet Christiansen & Goldschmidt, hvor han blandt andet har repræsenteret en kvinde, som blev beskyldt for at have brudt sin tavshedspligt i en sag fra Københavns Lufthavn, som handlede om sexchikane.

1079 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere