Monster fra dybet: Ny rekord-gedde fanget

21,2 kilo vejer den gul-grønne kæmpe, som netop er blevet fanget - og sat ud igen

21,2 kilo gedde fordelt på 125,5 cm. Det er efter alt at dømme nok til ny rekord. Foto: Morten Bak/Fiskeavisen)
21,2 kilo gedde fordelt på 125,5 cm. Det er efter alt at dømme nok til ny rekord. Foto: Morten Bak/Fiskeavisen)

Alt tyder på, at Danmark har fået en ny gedde-rekord.

Ophavsmanden er kajakfisker Finn Sloth Hansen, der 22. februar var taget ud efter gedder.

Midt under dørgefiskeriet efter den glubske rovfisk, bukkede en af Finns stænger helt sammen - presset godt og grundigt af en 21,2 kilo tung og 125,5 centimeter lang gedde, skriver Sportsfiskeren.

Den heldige og dygtige lystfisker var i gang med at sætte den fjerde og sidste stang, da hugget faldt på Wolfcreek Curlytail shad'en (gummi-agn, red.).

Se også: Fisker fanget i kviksand

'Da jeg hiver den fjerde stang frem og skal til at kaste den ud, ser jeg ud ad øjenkrogen, at stangen med Wolfcreek gummidyret bukker sammen som en pilekvist, der har fundet vand. Rent instinktivt får jeg skilt mig af med den stang, jeg har i hånden, og får sat et kontant modhug. Tyngden fra fisken i den anden ende indikerer tydeligt, at jeg har kontakt til en god fisk', skriver Finn Slot Hansen i sin beretning.

Se også: Dan Jørgensen vil redde gedder og ørreder

'Fisken går dybt og tungt uden at gøre noget synderligt væsen af sig. De hovedrusk, der kommer, minder meget om dem, man efterhånden forbinder med mindre gedder, så troen på storfisk er ikke alt for betydelig. Fisken bliver sat i stangholderen (med tilpas løs bremse), alt imens jeg padler fremad og får hevet de andre stænger ind.

Nu kan jeg endeligt koncentrere mig fuldstændigt om fight og fisk. Jeg har ikke haft stangen i hånden ret mange sekunder, før et solidt hovedrusk afslører, at der faktisk er tale om en rigtigt god fisk. Fisken giver ikke lige sådan op, og jeg har problemer med at vinde kampen og få fisken løftet mod overfladen og det ventende net. Overraskende nok, så følger fisken relativt kort tid efter ganske udramatisk med op i vandet, og jeg kan se en stor fisk stige på mit ekkolod i takt med, at jeg vinder meter ind på hjulet.

Se også: Undslupne regnbueørreder har spredt sig vidt og bredt

Lige så udramatisk selve fighten var op til dette punkt, lige så nervepirrende blev fighten, da jeg første gang kunne skimte fisken. Synet af kajakken, mig eller måske situationens alvor går op for fisken, for den tøver ikke længe og tager et brutalt udløb væk fra kajakken', skriver han.

På det tidspunkt er Finn Sloth Hansen klar over, at der er noget 'større på færde'.

Se også: Sådan fanger du fisk

'Mit hjerte galopperer derudad, og klumpen i halsen gør det svært for mig at synke. Nu skal tungen holdes lige i munden. Tovtrækkeriet kan nu starte forfra, men i modsætning til første gang følger fisken nu relativt velvilligt med op til overfladen, hvor jeg for første gang ser hele fisken i al sin vælde, pomp og pragt. Der forplanter sig et enormt sug igennem hele min dirrende krop.

 

Denne fisk er langt større end min tidligere personlige rekord på godt 13 kilo, og jeg når ikke at blinke mange gange, før fisken endnu en gang vender i overfladen og styrtdykker mod dens sikre skjul på bunden af søen. Tovtrækkeriet kan nu igen begynde, og de næste minutter føles uendelige. Jeg er ikke sikker på, hvor lang tid det tager at få fisken op til overfladen igen, men endnu en gang følger den velvilligt med op til kajakken. Denne gang er jeg klar med nettet og tager chancen uden at tøve og skovler fisken direkte ind i netposen med dens enorme hoved først', rapporterer han på Sportsfiskeren.

Se også: Frem med stangen i Dyreetisk Råd

Som det så ofte er tilfældet, er spottet, hvor gedden blev fanget og genudsat, hemmeligt. Kun få kender til søen.

Gedden er kontrolvejet og nu tilmeldt som mulig ny danmarksrekord.

Foto: Finn Sloth Hansen/Sportsfiskeren.
Foto: Finn Sloth Hansen/Sportsfiskeren.

Foto: Morten Bak/Fiskeavisen.

Ganske vist blev der angiveligt fanget en kæmpe-gedde i 1926. Gedden skulle ifølge myten veje hele 26,5 kilo. Men dels er der usikkerhed om den reelle vægt, og dels skulle den angiveligt være blevet skudt med gevær - og altså ikke være nogen stangfanget gedde.

Se også: Havmonstret frygter kun lugten af død

1 af 2 Foto: Morten Bak/Fiskeavisen.
2 af 2 21,2 kilo gedde fordelt på 125,5 cm. Det er efter alt at dømme nok til ny rekord. Foto: Morten Bak/Fiskeavisen)
61 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere