Mor advarer: Disse børnesko kan bryde i brand

De populære børnesko med blinkende lys i siden, kan brænde sammen, lyder det fra en amerikansk mor

Der er endnu ikke set tilfælde i Danmark, hvor de lysende børnesko er brændt sammen, lyder det fra dansk brandekspert (Foto: Reddit).
Der er endnu ikke set tilfælde i Danmark, hvor de lysende børnesko er brændt sammen, lyder det fra dansk brandekspert (Foto: Reddit).

De fleste børn har julelys i øjnene, når de får øje på sko, der lyser i røde og blå farver, når man bevæger sig.

Og producenterne har knækket koden til at friste børnene, for skoene findes nemlig i forskellige varianter med diverse Disney-figurer.

Men nu raser en amerikansk mor, efter sønnens lysende sko angiveligt selvantændte.

Det skriver det amerikanske medie KHOU.

Jovan Virag fortæller, at familien havde glemt sønnens sko i bilen, og da de åbnede bildøren, mødte de en kraftig lugt.

- Vi kunne lugte det brændende plastic. Jeg er bare glad for, at min søn ikke havde dem på, da det skete. Jeg er ikke sikker på, at han i så fald ville kunne fortælle mig, at hans fødder var varme, eller at han selv kunne tage skoene af, siger Jovan Virag til KHOU.

Familien er overbevist om, at skoene brød i brand på grund af de små ledninger, der forsøger skoene med lys.

- Jeg vil ikke købe dem igen. Det er helt sikkert, lyder det fra Attila Virag, der er drengens far.

Endnu ikke sket i Danmark

Men selv om den amerikanske mor advarer forældre om at købe de lysende sko, har man aldrig set tilfælde i Danmark, hvor disse sko er selvantændte.

- Jeg har lige spurgt vores undersøgelsesafdeling, som bliver kaldt ud til en del brande, og der var ikke nogen af dem, der havde hørt om lignende eksempler fra Danmark. Hvis det var sket, ville vi vide det, fortæller Ib Bertelsen, direktør i DBI - Videncenter for Brand og Sikring, til Ekstra Bladet.

Ifølge ham er der altid en risiko for brand, når der er elektronik indblandet. Alligevel mener han, at sandsynligheden for, at der går brand i de lysende sko, er yderst minimal.

- Skoene er formentlig opbygget som en magnet-lygte på en cykel, så der kun er lys i skoene, når man bevæger sig. Selvfølgelig kan der teoretisk set opstå en elektrisk kortslutning i LED-pærene i skoene, og det kan i værste fald udvikle så meget varme, at gummisålen begynder at brænde. Det er det eneste scenarium, som jeg virkelig kan komme på, der kan være årsag til det, siger Ib Bertelsen og fortsætter:

- Jeg har selv børnebørn, der har sko med lys i, og jeg er slet ikke bekymret for, at det kan ske. Overhovedet ikke.

27 kommentarer
Vis kommentarer