Annonce:
Annonce:

Mor fortryder inderligt: Jeg gjorde noget frygteligt på Facebook efter min datters død

Den engelske forfatter Vanessa Nicolson brugte sin afdøde datters Facebook-profil og kom til at gøre noget hun fortrød bittert

Forfatteren Vanessa Nicolson. Foto: Polfoto
Forfatteren Vanessa Nicolson. Foto: Polfoto
Annonce:
Følg Samfund

I 2008 mistede den engelske forfatter Vanessa Nicolson sin 19-årige datter Rosa, der druknede en varm juli morgen, da hun fik et epileptisk anfald under en svømmetur.

I månederne efter datterens død benyttede Vanessa Rosas Facebook-profil og gjorde noget hun senere fortrød bittert. Det fortæller hun i et langt blog-indlæg på The Guardians hjemmeside:

'Jeg gik på Facebook i en form for manisk tilstand og benyttede Rosas konto, fordi jeg stadig havde hendes log-in detaljer. De var registreret på en computer jeg havde derhjemme og den loggede automatisk på, når computeren startede op.

Annonce:

Jeg sad ved computeren og følte mig patetisk og fulgte hvad hendes venner foretog sig. Jeg håbede at de ville skrive en besked om at de savnede hende og det var en måde at føle mig tæt på Rosa - fordi jeg kunne følge de mennesker der betød noget for hende og se hvad der skete i deres liv', skriver Vanessa Nicholson.

Ti måneder før sin død mødte Rosa en ung mand, Adam, der studerede ved samme universitet. De blev kærester og havde planer om at flytte sammen.

Det skulle have været Rosa
Et halvt år efter at Rosa var død var Vanessa logget ind på datterens Facebook-profil. Her så hun at Adam nu var i et forhold med en kvinde ved navn Lucie og at de to skrev flittigt sammen under Adams opslag:

'Jeg følte en ubeskrivelig smerte, som om min datters liv intet havde betydet for Adam og at han bare havde skiftet hende ud med en anden. Sammen med sorgen og smerten kom en voldsom vrede. 'Det skulle have været Rosa', skreg jeg indeni. Før jeg tænkte over hvad det var jeg gjorde, skrev jeg en besked under Adams opslag.

'Synes du ikke det er lidt for tidligt at blive forelsket igen?' , skrev jeg midt i korrespondancen mellem Adam og Lucie og lagde beskeden op.

Annonce:

Jeg gik i panik med det samme. Jeg vidste udmærket, at Adam ville se denne besked fra hans afdøde kæreste - en besked, hvor han endda kunne se hendes billede, fordi hun stod som afsenderen.

Det er en forfærdelig ting du har gjort
Men jeg sad som frosset ved computeren og kunne ikke få mig selv til at gøre det rigtige - og slette beskeden igen. Efter en søvnløs nat sendte jeg Adam en besked næste dag, hvor jeg forklarede, at jeg var meget ked af det og skammede mig', skriver Vanessa Nicolson.

'- Det er en forfærdelig ting du har gjort. Du ved hvad jeg har været igennem', svarede Adam, ifølge forfatteren, der nu år senere har mødtes med sin afdøde datters kæreste.

I blogindlægget uddyber Vanessa Nicolson, hvorfor hun agerede som hun gjorde og fortæller om mødet med Adam og om hvordan han tilgav hendes handling.

Læs også historien om moderen, der bestilte billeder af sin afdøde datter. En fotograf fik ondt af den sørgende mor, men så opdagede han en dyster hemmelighed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: