Mor gør oprør mod dyrt julekalender-ræs

En mor har skabt debat med sin alternative julekalender til børnene

Her ses den meget simple julekalender. Foto: Ann Hilde Bolstad
Her ses den meget simple julekalender. Foto: Ann Hilde Bolstad
Følg Samfund

Hvor mange penge og timer skal man egentlig lægge i at lave julekalendere til sine børn?

Den debat ønsker den norske børnebogsforfatter Ann Hilde Bolstad at tage op, fortæller hun til Ekstra Bladet. Og for hende er svaret på spørgsmålet ret enkelt: En julekalender kan laves på et par minutter og til under en halvtredser.

På Facebook har hun delt et billede af årets julekalender til sine to børn: En plade chokolade med 24 stykker, et til hver dag, markeret med en tusch.

'Kære julekalender-politiet! Du spørger mig, om jeg er blevet færdig med julekalenderne. Tja, svarer jeg. Det er jeg jo egentlig, og det tog mig nøjagtigt to minutter,' forklarer hun i opslaget, som er blevet omtalt i flere medier.

Til Ekstra Bladet uddyber Ann Hilde Bolstad:

- Jeg er rigtig glad for at kunne være en modvægt til de overdådige pakkekalendere og vise, at det er helt okay at gøre det enkelt.

Ann Hilde Bolstad synes, at de traditionelle pakkekalendere ofte er fuld af skrammel, som hverken gavner miljøet, børnene eller pengepungen, og det ønsker hun at gøre oprør imod. Hun er overrasket over, hvor mange, der har set hendes alternative julekalender.

- Der er mange følelser og meninger omkring julekalendere, men jeg var ikke forberedt på, at der ville komme så meget opmærksomhed omkring lige præcis det her indlæg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+